Annonse

Filminfo og video

The Prisoner of Zenda

The Prisoner of Zenda

Karakter

4 
For å være helt ærlig er jeg ganske ny når det gjelder Peter Sellers-filmer, jeg har sett et par Pink Panther-filmer og et par andre. Men jeg må ærlig talt innrømme at jeg begynner å få sansen for britten.

I The Prisoner of Zelda har han tatt for seg historien skapt av Anthony Hope. Sellers spiller Rudolf IV, den gamle kongen som dør i en luftballongulykke, han spiller sønnen Rudolv V som er på vei til å ta over kongeriket, samt taxisjåføren Syd Frewin som er prikk lik Rudolv V.

Og når halvbroren til Rudolv V forsøker å ha den kommende kongen myrdet kommer Syd godt med. Han blir hyret inn til å være dobbeltgjengeren, slik at den riktige kongen kan oppholde seg trygt til kroningen. Men alt går selvfølgelig ikke som planlagt, for ellers ville det vel ikke blitt noe moro?

Det man skal være oppmerksom på når det gjelder Peter Sellers er at han har en forkjærlighet for å spille flere roller, mye på samme måten vi opplever Eddie Murphy i vår tid. Og skal man være helt ærlig gjør det ingen ting for Sellers klarer som vanlig å få til dette på en meget god måte.

Filmens historie er også som skapt for Sellers, og han kan bruke humoren sin på det fulleste. Det er ikke vanskelig å se at det meste er skapt for Sellers, slik at hans medhjelpere som oftest får lite å spille på. Men det hele er allikevel gjort på en slik måte at det er ganske moro å se på til tider.

Uten å ha sett alle filmene til Sellers vil jeg nok allikevel ikke tro dette er blant hans beste, men det er en fin start og jeg gleder meg til å kunne se flere i fremtiden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse