Annonse

Filminfo og video

Red

Red

Karakter

4 
Lite hadde jeg hørt om denne filmen på forhånd, den er kommet rett til DVD og kan ikke si jeg har lest mye nyheter om den på noen av de sidene jeg følger med på. Filmen kan allikevel skilte med to ganske sterke navn på rollelisten og filmen er faktisk et interessant skue.

Filmens tittel, Red, er navnet på hunden til Avery Ludlow. Det er allikevel ikke mye vi får se til denne gamle, lodne hunden, men spiller allikevel en viktig rolle i hele filmen. Grunnen får vi da Avery og Red er ute og fisker. Her blir de forsøkt ranet av tre ungdommer, som bestemmer seg for å skyte Red. Avery klarer aldri å la dette passere og setter ut på en slags personlig vendetta for å få litt rettferdighet. Men når to av de tre barna tilhører en av byens mektigste familier er det ikke så lett.

Avery Ludlow blir spilt mesterlig av Brian Cox, en mann jeg i det siste har blitt vant til å spille ganske usympatiske roller. Men i denne filmen viser Cox oss hvor vidt spekter han kan spille på, og klarer å gjøre Ludlow til en meget sympatisk fyr. I motsatt hjørne møter han Tom Sizemore, som spiller en drittsekk på en måte bare Sizemore klarer å gjøre. Disse har ikke store scener sammen, så det blir vanskelig å trekke en konklusjon ut av samarbeidet, men når de treffes merker man det veldig godt.

Etter å ha lest bak på coveret til Red var jeg ikke helt sikker på om dette kom til å være en film for meg, historien hørtes delvis vag og kjedelig ut, og til tider kan den kanskje være det. Men allikevel har filmskaperne klart å holde nivået på filmen såpass bra at man ikke kan annet enn å sitte og følge med på Averys kamp mot overmakten.

Filmen er basert på en bok av Jack Ketchum, som jeg har forstått skal være en forholdsvis god bok, og mange sier at filmatiseringen er bra i forhold til boken. Dette har jeg dessverre tilgode å oppleve da jeg ikke har lest boken, men føler nå at jeg kanskje burde gjøre dette. Man kan som oftest komme dypere inn i karakteren i en bok enn hva man kan på film, og denne kan kanskje bedre forklare hvorfor Avery går til de drastiske stegene han faktisk gjør.

Må også legge til som en liten fotnote at en av de to regissørene bak denne filmen er norske Trygve Allister Diesen, som har stått bak filmer som Tyven, Tyven og Mørkets Øy.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse