Annonse

Filminfo og video

X-Men Origins - Wolverine

X-Men Origins: Wolverine

Karakter

5 
Da X-Men-filmene kom var det ikke mange som trodde den skulle få den store suksessen de etter hvert kan si de har fått. Det har nå kommet tre X-Men filmer, en spin-off er allerede laget (Wolverine) og to til er på trappene (Wolverine 2 og Magneto).

De første filmene skulle ta for seg alle de kjente fjesene i X-Men-universet, men hadde allikevel en stor vinkling mot Wolverine eller Logan som han også heter. Man fikk allikevel ikke et dypt innblikk i denne komplekse karakteren, og dette ønsket man å gjøre noe med.

I X-Men Origins: Wolverine graver vi helt tilbake til barndommen til Logan, fra han først merket at han hadde sine egenskaper. Wolverine er en kompleks karakter og kan være et "blodtørstig dyr" og sympatisk karakter på nesten samme tid. Og når hans bror Victor og gamle sjef  Stryker sviker ham, er det bare hevn han er ute etter.

Det er ingen tvil om at Hugh Jackman er glad i sin rollefigur. Dette er fjerde gangen han opptrer i rollen, og skal ettersigende også spille i den andre spin-off-filmen. Og dette kommer godt frem i måten Jackman portretterer ham på. Selv på sitt aller verste er det ikke vanskelig å sympatisere med Wolverine og hans kamp for tilværelsen. Han klarer å holde seg rolig og behersket i de fleste tilfeller, men kan virkelig klikke hvis det trengs.Filmen begynner med en fantastisk intro hvor vi blir med Logan og Victor gjennom de mange krigene de har deltatt i (her snakker vi fra den amerikanske borgerkrigen og frem til Vietnamkrigen). Dette er med på å gi et innblikk i hvordan disse to brødrene kan ha blitt slik de har blitt. Og når hans kjæreste blir frarøvet på tilsynelatende verste måte, er Logan enig i å gjennomgå transformasjonen som virkelig forandrer livet hans.

Filmskaperne har klart å skape en film som balanserer perfekt på action og en litt mer beskrivende fortelling, og man klarer rett og slett ikke å kjede seg i filmens 107 minutter. Jeg tror rett og slett ikke jeg tar altfor mye i når jeg sier at dette utvilsomt er den beste filmen i X-Men-serien.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse