Annonse
Thomas og Vennene Hans: Den Store Oppdagelsen

Karakter

4 
Thomas-toget har vært sammen med oss lenge. Dette lille blå lokomotivet som dampet og stampet seg gjennom utallige hindringer til glede for de små. Som oftest er det ganske korte eventyr det er snakk om, men her får vi servert bortimot en time med en historie jeg tror passer bra for barna.

Thomas og de andre togene på øya Sodor jobber flittig på havnen, men en dag blir Thomas sendt ut på tokt oppdager han den glemte (og gjemte) byen Great Waterton. Som den store oppdageren får Thomas ansvaret for å pusse opp igjen byen, en jobb han meget stolt tar på seg. Helt til at han oppdager at han blir erstattet ved havnen av Stanley, et tog som raskt blir populært blant Thomas sine venner. Og da begynner sjalusien å vokse.

Jeg vil tro temaet som blir tatt opp i denne filmen er noe ganske mange kan kjenne seg igjen, hvordan sjalusien kan føre til at man gjør mye dumt. Også barn tror jeg kan ta lære av en slik film, og kanskje er det gjennom denne type medier man kan få dem til å forstå dette. Det høres kanskje vagt ut, men for mange barn er det lettere å forstå ting når man får det beskrevet via f.eks. Thomas-toget enn når foreldrene forklarer det.

Og denne filmen er en helt grei film å sette på for de minste. Jeg tror allikevel jeg nesten vil sette en øvre aldersgrense på 6-7 år, selv om noen få unntak kan glede seg av denne også. Min sønn, som er interessert i alt som durer og låter, koste seg i hvert fall godt med filmen.

For meg som voksen var det litt annerledes, noe som kanskje ikke kommer som en overraskelse. Men det jeg stusset mest på var hvordan man hadde forsøkt å "fornye" konseptet. Borte var den koselige tittelmelodien, og fortellerstemmen. Nå var det flere fortellerstemmen, og tittelmelodien vet jeg ikke en gang hva jeg skal si om. Under filmen kom det også noen sanger som for meg var helt unødvendige, og til tider veldig irriterende.

Men for dagens småtasser som ikke har sett så mange av de originale filmene er kanskje ikke et stort problem, og alle har vel bruk for å fornye seg en gang i blant. Du skal ikke gremmes over å plukke opp en kopi av denne filmen for å sette på til dine småtasser, jeg tror rett og slett de vil kose seg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse