Annonse

Filminfo og video

Frozen River

Når Ray finner bilen til sin mann er det en indianerkvinne som kjører den. Hun påstår at hun fant bilen forlatt ved et busstopp. De to kvinnene får en anstrengt start på sitt forhold, men mens tiden går utvikler det seg til et litt rart vennskap. Ray blir med indianerkvinnen, som heter Lila, på menneskesmugling over grensa fra Canada, og kommer via dette oppi flere kinkige situasjoner, men på grunn av dette får de to stadig et sterkere forhold.

”Jobben” som menneskesmuglere viser seg å ha en ganske lukrativ fortjeneste i forhold til den vanlige deltidsjobben til Ray, og derfor tar hun også stadig større sjanser for å kunne tjene litt ekstra og få endene til å møtes nå i juletidene.

Frozen River er veldig godt fortalt, noe som gjør at filmen blir bedre enn det den kan høres ut som.  At det er gjort en god jobb med filmen kommer også fram gjennom de to Oscar-nominasjonene filmen fikk gjennom Melissa Leo (Beste kvinnelige hovedrolle) og Courtney Hunt (Originalmanus).

Den får seerne til å lytte til budskapet, og til og med få sympati med de to kvinnene selv om de holder på med ulovlige bedrifter. Man får virkelig se mennesker som må kjempe for hver eneste krone, og hele tiden må stå på for å ha mat på bordet og tak over hodet.
Skuespillerprestasjonene er også gode, spesielt gjør nevnte Melissa Leo en veldig god rolle som Ray Eddie, tobarnsmoren som etter hvert roter seg borti ting hun kanskje burde holdt seg langt unna. Misty Upham er også overbevisende som indianerkvinnen, Lila.
Courtney Hunt debuterer som regissør, og man kan ikke si annet enn at det er en vellyket debut.

Filmen treffer publikum akkurat som den vil, som gjør at man lever seg inn i handlinga og en, på papiret, ganske kjedelig handling blir veldig spennende.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse