Annonse

Filminfo og video

The Beguiled

Siden McBurney er en fiende blir det stor uenighet mellom jentene om hva de skal gjør med han. Noen mener at de bør levere han tilbake til sine egne, men da tror Martha at han kommer til å dø i fengsel. Derfor bestemmer hun seg for at hun skal holde han gjemt fram til han er sterk nok til å overleveres.

Det tar ikke lang tid før McBurney begynner å sjarmere den ene etter den andre av jentene på skolen, for ikke å snakke om at han lover å gifte seg med den unge lærerinnen på skolen etter at krigen er over.

I løpet av tiden McBurney er på skolen utspiller det seg stadig mer sjalusi og bedrag i takt med at han blir bedre og bedre etter skadene fra krigen.
Clint Eastwood spiller veldig bra i denne filmen, i en rolle som er veldig annerledes enn man var vant til å se han i på 70-tallet, når denne filmen ble laget. Det er også en rolle det ikke er mange andre skuespillere som hadde mestret på samma måte som Clintern.

Filmen er bra laget, men kan kanskje bli litt for spesiell for enkelte. Vi får nok en gang se Clint Eastwood i en annerledes rolle, og han beviser igjen at han kan mestre mange forskjellige sjangre og rollefigurer. Det er jo nettopp de utradisjonelle og kontroversielle rollevalgene som har gjort han til både elsket og hatet.

Liker du filmer fra 70-tallet er denne å anbefale.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse