Annonse

Filminfo og video

Miracle at St. Anna

Miracle at St. Anna

Karakter

2 
Filmen starter med at vi ser en mørkhudet krigsveteran som sitter å ser på en krigsfilm med John Wayne og bemerker at ”we fought for this country too…”. Dagen etter ser vi han på jobb på postkontoret når en person han kjenner igjen fra fortiden kommer inn, etter et par sekunder drar han fram en gammel, tysk pistol og skyter mannen.

Litt senere kommer det en ung journalist til åstedet, men for sent siden flere andre journalister allerede har vært der. Men politietterforskeren på stedet lar journalisten få være med i starten av etterforskningen, og etter hvert får han lov til å besøke den drapstiltalte. Det viser seg å være mye mer i saken enn det de først trodde. Den drapstiltalte forteller en historie som skjedde under andre verdenskrig i Toscana, Italia, med fire svarte soldater...

Filmen er altså en ”flashbackfilm”, altså at filmen starter og slutter i nåtid (som er på 1980-tallet), men handlingen i mellom foregår i fortiden. Dessverre er det gjort på en så dårlig måte at man ikke klarer å skape noe engasjement i overgangen mellom nåtiden og fortiden. Den største grunnen til det er at historien ikke er bra nok skrevet til at det skal gå.

Dessverre er heller ikke skuespillet noe særlig å skryte av, og i en film med en så alvorlig handling så lider filmen ekstra under det. Spike Lee klarer ikke å skape noe engasjement hos seerne, og filmen er dessuten altfor lang i forhold til det de får ut av den med sine 160 minutter.

Til og med ikke i de aller mest groteske scenene klarer man å engasjere eller provosere, da står man tilbake med en historie uten innlevelse, hvor Spike Lee topper det hele med å dra inn rasespørsmålet som han lenge har vært engasjert i.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse