Annonse

Filminfo og video

Sammen

Sammen

Karakter

3 
Sammen er en norsk film, og tar for seg ganske vanskelige temaer. Det er vel egentlig meningen at man skal bli følelsmessig engasjert i filmen, men det klarte jeg bare ikke å bli, til det syntes jeg filmen ikke helt klarer å dra med seg publikum hele veien.

Vi møter den lille familien på tre; Roger, Kristine og sønnen Pål. På vei til flyplassen kommer de ut for en ulykke, og Kristine dør. Det er nå opp til Roger å oppdra sin sønn på 12 år. Men problemet er at Roger ikke har peiling på hvordan dette skal gjøres, og det er fort tydelig at han ikke har gjort så mye i huset. Roger sliter med å få til noe, og tyr mer mot alkoholen enn mot vennskapet til sønnen. Han bestemmer seg derfor at det er best at barnevernet tar seg av Pål, mens han selv prøver å finne meningen med livet.

Sammen er en kritikerrost film som har fått høye terningskast av de fleste store medier. Jeg kan se grunnen til det, men forstår det ikke helt. Det har dessverre vært en viss tendens i norske medier å skryte norske filmer opp i skyene, spesielt filmer som tar for seg de såkalte vanskelige temaene. Jeg syntes derimot ikke denne filmen er av det gode slaget, men faller heller sånn midt på treet.

For at en slik film skal fungere er man nødt til å bygge opp stemningen, slik at publikum er med på å dele sorgen sammen med rollekarakterene i filmen. Til dette syntes jeg Kristines del i filmen blir så altfor kort, man blir ikke ordentlig kjent med henne og klarer derfor ikke å føle så sterk medfølelse som man kanskje burde. Spesielt ikke med tanke på at Kristine bruker de siste par-tre minuttene på å kjefte og klage.

Filmen er også avhengig av at de to resterende skuespillerne gjør sin jobb med bravur, og er det noe filmen blir reddet på så er det nettopp prestasjonene til far og sønn. Fridtjov Såheim og Odin Waage som henholdsvis far og sønn spiller utrolig godt. De er med på å redde filmen.

Sammen er en film du ikke behøver å ha noe problemer med å se på, kanskje gir den deg litt mer glede enn hva den ga meg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse