Annonse

Filminfo og video

Natt p Museet 2

Natt på Museet 2

Karakter

4 
Ben Stiller er tilbake som nattevakten Larry Daley. For de som ikke er kjent med den første filmen kan jeg gi en rask innføring. Tenk deg at du jobber som nattevakt, og når solen går ned våkner alle gjenstandene til live. Da har du livet til Daley i den første filmen. I toeren blir dette (selvfølgelig) dratt litt lenger.

Alle "gjenstandene" Daley ble kjent med i den første filmen er nå på vei til et lager, da museet har funnet nye mer moderne måter å fremvise historie på. Alle blir sendt til Smithsonian, sammen med en haug andre. Dette fører jo selvsagt til krig når Kahmunrah våkner og ønsker herredømme over hele verden.

Som sagt i innledningen av denne anmeldelsen er det ikke vanskelig å vite at man har filmer som engasjerer hjernen, og filmer som bare er laget for å gi maks mulig underholdning. Disse siste filmene har en tendens til å bli slaktet av såkalte filmvitere, da historien er dum og intetsigende, og den gir ikke noe tilbake.

Shawn Levy har levert nettopp en slik film med Natt på Museet 2, filmen gir hjernen absolutt ingen jobb i det hele tatt, men du dæven så deilig det er til tider. Jeg elsker å se filmer som ikke krever av deg som publikum, og det er nettopp her denne filmen har sitt sterkeste kort. Historien er veldig grei og enkel, og det er utrolig morsomt å se Levy utnytte mange veldig kjente historiske gjenstander på de forskjellige måter.Ben Stiller er i sitt vanlige ess når han spiller i slike filmer, selv om jeg vil si han faktisk spiller på litt flere strenger enn i mange andre filmer, ikke har han med det velkjente temperamentet sitt heller. Amy Smart er også et friskt innpust som den selvstendige Amelia Earhart.

En annen ting som er fint med denne filmen er at den også gir underholdning for hele familien. Filmen er dubbet til norsk, slik at man fint kan ta med seg den yngre generasjonen i huset for å se på filmen. Og med en slik enkel historie klarer de veldig enkelt å følge med. Jeg vil selvfølgelig (som jeg alltid gjør) anbefale å se på den engelske versjonen av filmen, da de originale stemmene alltid er bedre.

Men ta gjerne en titt på Natt på Museet hvis du ønsker en kveld med avslapning, god mat og en underholdende film på skjermen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse