Annonse

Filminfo og video

17 again

Etter tre filmer med High School Musical og en del fokus på denne rollen, vil jeg tro Efron var klar for noe nytt og spennende. Han takket nei til Fame, da denne var altfor lik HMS-filmene. I stedet får vi servert Efron som en yngre versjon av Matthew Perry. Men med basket og dansing inneblandet i filmen, er den egentlig så forskjellig?

Svaret på dette er nok ja. Zac Efron spiller Mike O'Donnell, eller nærmere sagt Mike O'Donnell som 17 år. I 1989 hadde Mike alt, han var skolens mest populære, stjernen på basketlaget og den peneste jenta på skolen. I årets siste kamp, med talentspeideren på tribunen, får Mike en beskjed han ikke hadde forventet. Kjæresten er gravid og Mike må ta et valg. Han velger bort basket og velger familien.

Vi hopper så 20 år frem i tid, Mike er i en jobb han ikke er for glad i, barna kjenner ham knapt og kona har søkt om skilsmisse. Mike innser at han muligens tok feil valg den kvelden, og når han plutselig får mulighet til å endre på dette tar han muligheten. Mike blir 17 år igjen, men livet på skolen var ikke slik han trodde, og når han må gå på skole sammen med sine barn innser han at det ikke var valget den kvelden han må endre, men seg selv.

17 Again følger et konsept man har sett før, kanskje aller mest kjent fra Big med Tom Hanks eller 13 Snart 30 med Jennifer Garner. Men til forskjell her går Mike tilbake til ungdommen, i stedet for å bli eldre. Morsommere blir det jo også når han blir ung i sin egen tid, slik at han får oppleve hvordan barna er, og hvor lett alt var for tyve år siden.

Matthew Perry har en veldig liten rolle i filmen, da det hele rett og slett er en Zac Efron-film. Jeg er ikke så veldig godt kjent med Efron og hans tidligere filmer, så jeg kunne ikke si noe om kvaliteten på hans skuespill på forhånd. Men Efron klarer å overbevise meg i denne filmen at han er mer enn et pent ansikt og en veltrent kropp.

Historien i filmen er helt grei, og er ikke skapt for å gi noe slags komplikasjoner for publikum. Den følger sine moralske regler om hvor viktig det er å følge opp familien, men har ingen skjult mening bak som man trenger å dechiffere i flere timer etterpå. Filmen er laget for ren underholdning og gir akkurat den underholdningen man trenger.

Filmen passer forsåvidt for alle, uansett om man er fan av Zac Efron eller ikke. Selv om filmen er hans, har regissør Burr Steers klart å opprettholde nivået slik at alle får blitt med. Resultatet blir en film du ikke behøver å ha noe problem med å se på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse