Annonse
Mannen har en filmkarriere som vandrer mellom det håpløst elendige til det passelige morsomme mens det største problemet er hans uheldige evne til å minne oss om Chris Tucker, en høyst plagsom person som burde ha fått fjernet stemmebåndet ved en domsavsigelse. Når Mr Rock i 2008 la ut på en av tidenes største stand up turneer visste få hva som ventes oss. Selv nå når 2009 går mot slutten sitter vi fortsatt å ler oss halvt skakke av dette heseblesende showet som vandrer mellom det helt greie og det straight up motherfucking briljante (som Rock selv ville ha sagt det).

Med denne turneen og spesielt denne utgivelsen har sjefen sjæl og regissør Marty Callner tatt et litt uvant grep ved at de setter showet sammen med klipp fra de forskjellige opptredene i N.Y, London og Johannesburg. Overraskende er det hvor konsekvent Chris Rock er og hvor nøyaktig klippingen er, men skuffende er det hvordan responsen i salen og toneleiet til Rock forandrer seg avhengig av arenaen. Når det er sagt skal det ærlig innrømmes at det slettes ikke spiller noen rolle hvor scenen befinner seg og om den hadde stått i en eller annen norsk skogsbygd hadde showet vært like forbasket vulgært provoserende.

For Chris Rock er en meget samfunnsengasjert komikker som både har all verdas respekt for etthvert tema og fullstendig driter en lang marsj i hvem han harselerer med, for elsket blir han uansett. Da kvitter det at bl.a. undertegnede fikk litt nok til tider, for er det en ting som opptok Rock tilbake i 2008 så var det den berømte valgkampen hvor Barack Obama sto igjennom som seiersherren og akkurat valgkampen brukes langt lenger enn hva som er forsvarlig. Riktignok kommer mannen med så mange ekstreme sleivspark mot John McCain at man ikke vet om man skal sparke inn tvskjermen i et håp om å treffe Rock eller om man skal la latteren trille om kapp med gledestårene. Her er intet tema hellig og McCains alder på 72 brukes for alt hva den er verdt. Men er det stand up eller er det en valgkamp han driver? Spørsmålet står i mine øyne ubesvart!

Når denne litt crazy valgkampen endelig tar slutt kommer også Rock’s geniale og mindre geniale sider godt til syne. Kveldens andre tema er nemlig raseforskjeller og fordommer. Her skal man være en rimelig spesiell person om man ikke lar seg provosere. Tjukke vs tynne damer, svarte vs hvite, rike vs fattige; alle får de gjennomgå av en mann med en übersylskarp tunge som slettes ikke er redd for å bruke den. Her krydres omtrent annenhver setning med diverse variasjoner av ordet ”fuck”, pussy, nigger, ass, dick og flere i samme bås. For de som ikke liker banning må dette showet fremstå som en produksjon fra helvetet! Til tider er det også faktisk helvetes morsomt når Rock briljerer på scenen. Poengene sitter som noen kuler og til tross for sin vulgære fremføring er det et uunvikelig faktum at mannen faktisk har rett i alt han sier.

Problemet til Rock når den innledene valgkampen er unnagjort er dessverre hans utidige evne til å gjenta seg selv til det smertefulle. Joda, noen av poengene er – som han sier – fucking hillarious, men når et poeng blir servert i hundreogsnørroførti versjoner før det endelig kommer noe nytt føler man at det kanskje blir litt for mye av det gode. Jeg har sett andre stand up show på nesten halvannen time med god variasjon, men Chris Rock hadde uten tvil tjent mye på å kutte ned repetisjonen og showet slik at sketsjene hadde holdt seg ferske, morsomme og ikke oppbrukte.

Chris Rock: Kill The Messenger vil få deg til å reagere på en eller annen måte. Her vil ingen sitte uberørt. Det harseleres hensynsløst over rasisme, fordommer og politikk. Her får hvite, svarte, tjukke, tynne, rike, fattige og uteliggere passet påskrevet mens latteren tvinger seg på. Rock har en lang rekke så gode poenger at det skal være rimelig vanskelig å ikke le mens han også roter seg litt bort i litt for mange repetisjoner. Uansett er dette et vulgært, provoserende og rasende festlig show som fint kan erstatte visse kjemiske preparater gitt til landets depressive.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse