Annonse
Den 6. november hadde årets store julefilm, A Christmas Carol, åpning i morgen, etter verdenspremieren i London den 3. november. Filmen er basert på historien av Charles Dickens og er regissert av Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tilbake til Fremtiden) og har med Jim Carrey i hovedrollen som Ebenezer Scrooge, samt de tre spøkelsene som oppsøker Scrooge.

Scrooge er kjent verden over som et symbol på den nedstemte, mørke og dystre julen. Tatt ut i fra Charles Dickens historie av samme navn, skrevet i 1834, portretteres Ebenezer Scrooge som en mann med stort avsky, ikke bare for seg selv, men også for alle rundt ham. Scrooge ser på julen som en tid for skyld og en tid da man "finner seg selv  et år eldre, men ikke en time rikere." Scrooge hater de fattige og viser ingen gavmildhet i juletider hverken mot seg selv, sin familie og venner eller ansatte.


Dette året begynner Scrooge julen med sitt vanlige dystre humør, noe som går utover assistenten (Gary Oldman) og nevøen (Colin Firth). Men når spøkelsene fra fortid, nåtid og fortid dukker opp og tar ham med på en innsiktsfull reise i hans liv, innser han at han må akseptere sannheten om seg selv, og åpne sitt hjerte før det er for sent.

Intervju med skuespillere og regissør


Intervju med Colin Firth, Robin Wright og Bob HoskinsFra verdenspremieren i LondonFlere bilder fra filmenFilmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse