Annonse

Filminfo og video

The Line

The Line

Karakter

3 
Vi har sett det mange ganger i filmer før, om de mexicanske narkotikakartellene og hva dette innebærer både for menneskene i kartellet og de som blir mer eller mindre ufrvillig innblandet i det. Steven Soderbergh satte en veldig høy standard med Traffic og siden det har mange forsøkt å etterligne oppskriften, både til det gode og det dårlige.

i The Line, eller La Linea som den opprinnelig heter, følger vi Mark Shields. Han er leiemorder og har fått en jobb å drepe Pelon, den nye lederen i det mektige Salazar-kartellet. Pelon har forsøkt å sette i gang med en handel med afghanske terrorister, noe den amerikanske regjeringen ikke er særlig interessert i. De har satt den høyeste prisen på en mann siden Pablo Escobar, og denne dusøren er Shields veldig interessert i.

Jeg har litt problemer med å plassere denne filmen, da jeg ikke er helt sikker på hvilken retning den egentlig bærer. Hovedpersonen Shields hopper fra den ene til den andre siden av spekteret av følelser. Plutselig er han en dyrisk morder, for så plutselig å være en overfølsom mann.

Og det her denne filmen har de største bristene. Den forsøker å fortelle så altfor mye, noe som gjør det vanskelig å følge med. Det er sikkert ment positivt, men når flere karakterer går fra den ene siden til den andre, som Shields, er dette noe som er med på å ødelegge filmen.

Regissør James Cotten har fått med seg en del sterke navn på rollelisten. Ray Liotta, Andy Garcia og Armande Assantes navn pryder coveret, men de hjelper dessverre ikke på i filmen. Liotta spiller rollen sin ganske godt, men dessverre hjelper det ikke på helheten i filmen.

The Line er dessverre en film som vil bli sammenlignet med blant annet Traffic, og en slik sammenligning tåler ikke denne filmen. Den er helt grei å se på, men gir ikke noe mer enn det.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse