Annonse
Harry Potter og Halvblodsprinsen

Karakter

5 
Nettet begynner å snøre seg sammen nå, og vi nærmer oss slutten på dette fantastiske eventyret JK Rowling har satt i gang. Men aller først må Harry Potter gjennom en del harde kamper, både mot ondskapen selv, men også mot kjærligheten.

Det er Harry Potters sjette år på Galtvort, men utfordringene har blitt større. Den Mørke Fyrstes krefter blir sterkere og sterkere, og hans tilhengere gjør en durabelig jobb for å gjøre livet til "de gode" vanskelig. Sammen med Humlesnurr er det viktig for Harry å finne ut hvordan de best kan stoppe Voldemort. Men jobben er ikke enkel, og den trenger sine ofre. I denne filmen kommer vel et av de største ofrene Potter har opplevd siden hans foreldre ble drept.

[bilde]2009/29/5640[/bilde]
Skal man se på denne filmen tror jeg det er veldig viktig å ikke sammenligne den så altfor mye med boken, mer enn selve essensen bak. For å få JK Rowlings meget detaljerte flotte bok inn på en to og en halv times film må det kuttes litt i historien, og Stephen Kloves har klart å få med seg det mest essensielle syntes jeg. Selvfølgelig er det noen scener man savner, blant annet syntes jeg kjærlighetsforholdet mellom Gulla og Harry, samt Harrys utforsking av eliksir-boken ble for lite utforsket i filmen, men forstår at dette ikke var viktig for filmens fremgang.

Det som kanskje imponerer meg mest med hele filmen er hvor tydelig fremgangen til hovedskuespillerne har blitt. Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har alle vokst til å bli veldig dyktige skuespillere, og ikke overraskende har de blitt så godt kjent med sine karakterer etter seks filmer at hele oppførselen i filmen begynner å ligne slik det er beskrevet i boken. Spesielt Grint har gjort fantastiske fremskritt og han eier mange av scenene han er med i.

David Yates er mannen som har regissert de siste to filmene, og har også ansvaret for regien bak de to filmene for den syvende boken. Og Yates har et meget godt øye for det visuelle, og han klarer å få frem Rowlings ord på en flott måte på lerretet. Han blir heller ikke skremt av å ha Storbritannias beste skuespillere i sin film, og styrer disse der de trengs. Noen roller er mindre enn andre, som f.eks. Gygrid, Ormtunge, eller Weasley-familien. Men når de først er på gjør de det de kan.

Harry Potter og Halvblodsprinsen er en fantastisk film, som jeg tror alle Harry Potter-fans vil elske.

[bilde]2009/29/5641[/bilde]
Bilde
Filmen blir levert i 1080p og gir et fantastisk vakkert bilde. Det er veldig mye svart/grått her, men dette vises perfekt under hele filmen. Man merker virkelig forskjellen på filmer som er produsert med HD i tankene kontra filmer som er oppgradert til dette. Dette er en film hvor det utvilsomt er verdt å slenge på noen ekstra kroner for å få bluray-versjonen.

Lyd
Her blir vi servert Dolby TrueHD og det merkes spesielt godt i f.eks. filmer som på rumpeldunk. Den aller første scena i filmen gir fort inntrykk av hva man kommer til å oppleve i filmen, og lydmikserne har vært flinke til å benytte seg av alle de kanalene de kan. Dette er med på å øke nytelsen av filmen enda et hakk.

Ekstramateriale
Maximum Movie Mode - denne følger med sammen filmen på disk 1 og er små filmsnutter som dukker opp under avspillingen av filmen, enten som små lydsnutter, bilde-i-bilde eller hvor de stopper filmen for å vise hva som skjer. Disse små snuttene kan man også velge å se utenom filmen hvis ønskelig, og gir et godt innblikk i produksjonen av filmen.

Close up with the cast of Harry Potter - med en introduksjon av Matthew Lewis (som spiller Nilus Langballe) og Alfred Enoch (spiller Tommy Ding). Her får vi flere intervjuer med skuespillerne i filmen hvor de tar for seg hver sin del av innspillingen. F.eks. Daniel Radcliffe ser på redigering og Emma Watson ser på sminke. De gir ikke så veldig stort innblikk, men kan være underholdende for seg selv uansett.

One-Minute Drills - her får vi et intervju med hovedpersonene i Harry Potter-sagaen, hvor de på ett minutt må forklare hvordan deres karakter har forandret seg i løpet av de seks årene som har gått.

J.K. Rowling: A Year in the Life - kanskje den aller sterkeste dokumentaren som er på denne utgivelsen. Her følger vi J.K. Rowling i ett år, og blir blant annet vitne til at hun fullfører sin siste bok i Harry Potter-serien, vi får et innblikk i hvor stresset hennes liv kan være, men også hvor jordnær denne damen fremdeles er.

What's on Your Mind - denne delen blir presentert av Tom Felton, som spiller Draco Malfang i serien. Etter seks filmer med å lære seg å hate hans fremtoning, er det allikevel ikke vanskelig å skjønne at Tom er en veldig likandes fyr. Og med denne raske delen tar han de andre karakterene på kornet med diverse spørsmål som omfatter deres favoritter, skulle det være mat, historiske personligheter de ville møt, hva de ville tatt med på en øy eller hva slags bok de liker å lese.

The Wizarding World of Harry Potter - Sneak Peak - I 2010 åpner Universal Studios i Florida, USA; en egen del av parken som kun skal handle om Harry Potter. I en overkant av ti minutters dokumentar får vi et innblikk av hva denne verdenen vil gi, og er du en Harry Potter-fan skal jeg garantere deg at dette kommer til å bli ditt Mekka. De skal bygge ut hele Galtvang og Galtvort, med butikker og varer man er kjent fra Harry Potter-universet. I tillegg kommer selvfølgelig forskjellige berg-og dalbaner man bare må få med seg.

Deleted Scenes - Vi får se åtte slettede scener fra filmen, som dessverre ikke gjør at man ikke føler man har gått glipp av for mye. Man ser nå at det er en grunn til at disse ikke er med på filmen, da de ikke gir filmen det ekstra de trenger.

[bilde]2009/47/5791[/bilde]

Konklusjon
Harry Potter og Halvblodsprinsen er en film som passer for de fleste, men man må selvfølgelig ha sett de fem første før man setter seg ned med denne. At folk ikke liker denne serien er for meg uforstående, men det skal jeg ikke ta opp her. Hadde jeg vært deg hadde jeg løpt til nærmeste videobutikk og skaffet meg denne bluray-versjonen av filmen. Du vil garantert ikke angre!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse