Annonse

Filminfo og video

Det Femte Element

Femte Element

Karakter

5 
Luc Besson er en mann som står bak mange fantastiske filmer. Nå har mange av hans gamle klassikere begynt å poppe opp igjen på Blu-ray. Jeg fikk den store gleden av å se Det Femte Element på dette fantastiske mediet.

Det Femte Element er satt ca. 200 år frem i tid, hvor menneskeheten er på vei til å bli angrepet av en ukjent rase fra verdensrommet. Og det eneste som kan redde oss er det femte element. Men denne jobben er ikke så enkel, selvfølgelig, som først antatt, spesielt når det femte element blir forsøkt ødelagt. Taxisjåfør Korben Dallas blir innviklet i en kamp han ikke er helt klar over.

Jeg er en stor fan av Det Femte Element og syntes dette er en fantastisk flott film. Historien er kanskje ikke av det mest givende, men i denne filmen så har ikke det så veldig mye å si heller, fordi det er alt rundt som gjør filmen så fantastisk bra. Og det som virkelig gjør at filmen er en sann nytelse å se på er måten filmen er klippet sammen, med musikk som passer så perfekt sammen. Dette er en typisk Luc Besson-film.

På skuespillerfronten møter vi Bruce Willis som spiller sin verdensvante tøffe helt-rolle, Gary Oldman er (igjen) mesterlig som den sindige skurken, Milla Jovovich er god som det femte element Leeloo, mens folk som Ian Holm og Chris Tucker har forholdsvis små roller i denne filmen, men klarer allikevel å gjøre seg godt kjent i filmen.

[bilde]2009/47/5792[/bilde]

Tucker spiller en forholdsvis irriterende radiovert, men han blir den perfekte motvekten til den staute karakteren Willis spiller, og disse spiller veldig godt sammen. Oldman spiller vanligvis alene, og gjør dette på en slik måte at man ikke kan annet enn å forakte rollekarakteren hans.

Det visuelle i denne filmen er helt fantastisk å se på. Besson har virkelig la fantasien få fri flyt i sin skildring av fremtiden, og han har helt riktig latt designeren Jean Paul Gaultier få gjøre som han vil med klærne. Resultatet av dette er en film som gjør som den selv vil, og lykkes med det aller meste.

Bilde
At filmen er produsert på midten av nittitallet uten noe slags anelse om hva høyoppløsning var er vanskelig å se på denne filmen. Det ser ut som de virkelig har gjort sitt ypperste på å gi oss en fullverdig HD-opplevelse av filmen, og nyanser man ikke kunne få med VHS eller DVD kommer enda sterkere frem på bluray. Helt feilfri er den selvfølgelig ikke, og sliter en del med de mørkeste scenene, men med tanke på filmens alder er dette tilgivbart.

Lyd
Filmen leveres med TrueHD og den gir virkelig fra seg lyd. Med mye action og skyting i mange av scenene brukes kanalene rundt om jevnlig, og er med på å styrke filmen totalt sett.

Ekstramateriale
Vi er blitt litt for kravstore når det gjelder ekstramateriale de siste årene. Ringenes Herre satte listen ganske høyt med sine flerfoldige timer med materiale bak scenene under innspillingen. At vi nå får med et kvarters dokumentar om filmen gjør at det hele faktisk blir litt skuffende. Mest sannsynlig har man ikke mer å ta av, men jeg savner allikevel litt mer, noe som er med på å dra bluray-utgivelsen litt ned. Det finnes nok heller ikke noe mer å ta av der ute, så man kunne ikke forvente et drøss med ekstramateriale på denne.

Konklusjon
Det Femte Element er bare en film du er nødt til å få med deg, den er en fantastisk film som tar vare på alle ønsker du har til en slik type film.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse