Annonse

Filminfo og video

The Island

En ung Michael Caine spiller Blair, en journalist som tar med seg sønnen sin, Justin, på ferie til et sted i Karibien for å finne ut hvorfor 600 skip har forsvunnet i området i løpet av tre år (som enhver god forelder). Mens de er på fisketur blir de overfalt av en jente og en gammel mann. Blair skyter mannen, men sønnen blir trukket ut av båten, og selv blir han slått i svime. Da han våkner befinner de seg på en øy hvor tiden har stått stille i tre hundre år, og er befolket med pirater som lever på å rane skip som kommer nært øya.

Dette er en historie som ikke er like sannsynlig å kunne ta sted i dag som for tretti år siden, spesielt med tanke på oppfinnelser som Google Earth. De argumenterer med at øya aldri har blitt funnet fordi det er syv tusen øyer i havet rundt dem, men tatt i betraktning at folk i dag ikke engang kan sole seg på terrassen uten at det er en liten sjanse for å bli avbildet av en satellitt, ville ikke en hel øy full av folk kledd som pirater gå usett.


Blair blir holdt fanget av piratene, mens sønnen blir hjernevasket til å tro at han er lederens sønn. Allerede her henger det to logiske brister. Blair blir holdt i live fordi enken til mannen han drepte ville ha ham til å gi henne en etterkommer. Av de femti innbyggerne på øya var det ingen som kunne gjøre den jobben bedre enn en tilfeldig fyr de fant? I tillegg blir Justin hjernevasket på bare noen dager. Jeg ser hvordan metoden de bruker kunne hatt den effekten på noen om den ble opprettholdt over en lengre periode, men noen dager? Dette gjør det også vanskelig å vite om Justin faktisk er hjernevasket, eller om han bare prøver å komme på godvilje med piratene.

Som jeg nevnte tidligere vinner ikke filmen på godt skuespill. David Warner og Michael Caine er de beste skuespillerne, og sistnevnte ble nominert til en pris for dårligste skuespiller.

Jeg er veldig usikker på hvordan det er ment man skal føle om piratene. På land blir de fremstilt som brutale, men hver gang de angriper et skip spilles lystig musikk, som om det er ment at vi skal se på piratlivet som noe muntert og fantastisk.


Når man ser på alle de dårlige sidene, viser det godt at det ikke er noen spesielt god film, men den har likevel stunder hvor den holder et høyt spenningsnivå, og å se Blair miste alle mulighetene til å flykte fra øya, gir en følelse av håpløshet, og det var dette som fanget meg inn i handlingen. Kort oppsummert er filmen delt opp i to deler. En koselig begynnelse, og en spennende avslutning. Det er kanskje en utrolig mangelfull film, men jeg kan ikke si at jeg på noe punkt kjedet meg, og selv om den ikke er spesielt god, er den fortsatt veldig undervurdert.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse