Annonse

Filminfo og video

Twilight - New Moon

Twilight sagaen er i øyeblikket en av de mest populære filmseriene, kanskje den som best kan måle seg med syvlingen Harry Potter når det kommer til hysteri. Det er vel først og fremst som følge av at Harry Potter manien i markedet til dels virker mettet, og Twilight er nå den nye vinen på de tørre vinrankene. Bok nummer to i serien loser leseren gjennom ungdomsromantikken i trygge rammer der det er lett å identifisere seg med følelser og frustrasjon, et område jenter sikkert i større grad er dyktige sammenlignet med gutter. Bellas paranoide redsel for å fysisk eldes mens hennes elskede Edward vil forbli evig bevart i en sytten år gammel gutts kropp, er hvor boka starter. Hun vil til enhver pris bli en del av Cullen familien, men det innebærer å miste det menneskelige livet. Dette er hard for Edward å imøtekomme, han ønsker ikke å gi dette livet til en som har et valg.

Stephanie Meyer gir oss forklaring på Edwards grunner til å avslå Bellas ønske om å bli vampyr og logikken hans bærer preg av overbevisning og følelser. På samme måte bærer Bellas argumenter like mye logikk når det kommer til følelser, men omstendigheter fører Cullen familien vekk fra den regntunge småbyen. Som for enhver tenåring betyr dette et knust hjerte. Og et knust hjerte tar lett dumme valg.

Det som kanskje er noe av det mest interessante og morsomme med New Moon er de unisone utbruddene du hører i kinosalen, gispingen når en bar overkropp eksponeres, når kommentarer leveres og romantikken får leve. Både Jacob Black og Edward Cullen får følelsene til å flomme i kinosalen. Romeo & Julie linken lever i høy grad i boka men blir langt mer vag i filmen. Allikevel er det lite trolig at noen vil gå skuffet ut av kinosalen etter å ha sett New Moon, med unntak av de guttene som har fulgt med kjæresten på kino. Det er langt i fra noen dårlig film, men det er ikke til å komme utenom at dette er en helstøpt jenteopplevelse. Eller en film som gir Twilightfanatikeren den forventede opplevelsen er det vel mer riktig å si. Hvis du derimot IKKE er hekta på denne vampyrserien, er det mindre trolig at du vil juble på vei ut av salen

Noe av det som gjør film nummer to til en strømlinjeformet opplevelse der du ubesværet glir videre i oppfølgeren, er at manusforfatteren er den samme. Selv om det er ny regissør i sjefsstolen, bærer ikke filmen preg av å ha tapt seg. Chris Weitz har hele tiden vist seg som en stødig regissør, med filmer som Down to Earth, About a boy og The Golden Compass på CVen. Når prosjektet i sin helhet innehar en så velformet produksjonsstruktur, ligger grunnelementene til stedet for et godt produkt. På det punktet Weitz må ha vært et godt valg er angående animasjonsbiten. I The Golden Compass lå det en hel del animering til grunn for å gjennomføre filmen. På dette planet hadde Weitz erfaring og må ha vært en naturlig etterfølger for Catherine Hardwick. Han har tilført New Moon et nytt spekter samtidig som han har fulgt visjonene som styrer Twilight sagaen på vei gjennom Hollywood.

Hvis du fortsatt ikke er av de jentene som har forsøkt Twilight sagaen, og er tilbøyelig for slik underholdning, er det bare å kaste seg ut i bok og filmserien. Enten vil du elske dem eller så vil du, ikke akkurat hate, men kjede deg. Det er en veldig enten eller type bok og film, der dette enten er din type søtningstilsetning eller så gjør den deg lettere kvalm. Men uansett, den treffer sitt publikum rett i hjerterota, spidder høyre hjertekammer og stikker usjenert ut på den andre siden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse