Annonse

Filminfo og video

Real Time

I Real Time møter vi den spilleavhengige Andy som er født under en uheldig stjerne, noe som er ganske dumt når man livnærer seg som gambler. Han har til slutt fått en så stor spillegjeld at leiemorderen Reuben blir sendt for å ta livet av Andy. Filmen forteller om den siste timen Andy har før han skal dø.

Rollefigurene i Real Time er det mest interessante med hele filmen. Andy(Jay Baruchel) er stakkars fyr som stort sett har mislykkes med det han gjort i livet. Reuben(Randy Quaid) derimot er en rolig, avslappet og atypisk leiemorder som ikke drikker annet enn vann og misliker røyking. Han er i tilegg så barmhjertig at han lar Andy få en time til å gjøre det han vil, før han skal dø. I hele den timen prøver Reuben å vise Andy gode sider ved livet og være den samvittigheten som Andy har manglet i hele sitt liv. Den barmhjertige leiemorderen blir som åndene i den klassiske julefortellingen om Ebenezer Scrooge, der denne må ta et oppgjør med sin fortid, nåtid og framtid.

Det er mye som skjer i den korte tiden filmen forteller om. Spesielt de dype samtalene mellom leiemorderen og hans fortapte offer, er lærerike og inneholder mange interessante betraktninger om livet. Likevel blir mye av spenningen borte og handlingskurven blir stående på stedet hvil. Det som holder litt av spenningen oppe er uvisheten om hva som vil skje med Andy når tiden hans er utløpt. Vil han bli spart og starte et nytt og bedre liv, eller vil Reuben gjøre det han har blitt bedt om å gjøre?

Skuespillerne i denne filmen er veldig flinke til å få fram de personlige trekkene til rollefigurene sine. De gjør publikum mer engasjert i historien og gjør filmen mer interessant. spesielt Jay Baruchel klarer å være morsom og samtidig spille en ung mann med en tragisk skjebne. Randy Quaid gjør seg bra som avslappet morder.    

Uansett hva som skjer på slutten er Real time i sum en god film. Budskapet i filmen er tydelige, personene er engasjerende og uforutsigbare og skuespillerne er flinke til å få fram akkurat det. Når filmens slutt kommer blir man både overrasket og man blir sittende igjen med mange spørsmål om hva filmen egentlig prøver å fortelle oss.   

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse