Annonse

Filminfo og video

Leon

Leon

Karakter

6 
Leon er en profesjonell leiemorder, han gjør jobben nøyaktig og raskt. Han bor alene, drikker kun melk og trener hardt hver dag for å holde seg i form. Men alt dette blir endret da han møtter lille Mathilda, som opplever at familien blir slaktet av den korrupte politimannen Stansfield. Leon tar til seg Mathilda, og de utvikler etter hvert et meget spesielt forhold.

Jeg husker første gang jeg så denne filmen for nesten femten år siden, hvor fascinert jeg ble av historien,og ikke minst de to hovedkarakterene Leon og Mathilda. Denne fascinasjonen har opprettholdt seg gjennom alle disse år, og nå som en litt mer voksen mann er det helt utrolig hva denne filmen kan gi deg.

Dette er en film som klarer å underholde på alle nivåer, både det intellektuelle og underholdende nivået. Du kan, om du vil, sitte og nyte denne filmen som en fantastisk underholdning, eller du kan la filmen påvirke de små grå og bli med på filmens flerfoldige metaforer.

Luc Besson er en mester til dette, og han har virkelig gjort en god jobb med både manus og filmatisering. Besson er en ekspert på å fortelle det visuelle i en historie, og med Leon tar han i bruk alle de knep han kan, godt akkompagniert av flott musikk.

Men det aller beste med filmen må utvilsomt være skuespillerprestasjonene til de tre i hovedrollen. Jean Reno passer perfekt i rollen som Leon, og klarer å gjøre denne karakteren akkurat så mystisk som den trenger å være. Gary Oldman spiller skurken i filmen, og er det noe Oldman kan så er det nettopp dette. Det bare oser galskap av hele fyren, noe som passer karakteren han portretterer.

Til slutt kan man ikke glemme Natalie Portman som i sin andre film viser hvilket talent hun faktisk er. Natalie er Mathilda og Mathilda er Natalie. Det er ganske utrolig at ei så ung og uerfaren jente klarer å dra med så mye fylde inn i filmen, men det er nettopp det hun faktisk gjør.

Bilde
Filmen er nå femten år gammel, men det er tydelig at de har gitt filmen den oppgraderingen som filmen fortjener. Bildet er ofte mørkt med mye gråtoner, og dette avspilles nesten uten problemer.

Lyd
Filmen leveres med Dolby True HD, men jeg fikk dessverre ikke mulighet til å teste denne ordentlig. Heldigvis er filmen for det meste ikke særlig avhengig av et fullt virkende surroundanlegg for å kunne se den, men jeg må si jeg savnet det i noen av scenene, da jeg tror disse virkelig utnyttet alle kanaler på det beste,

Konklusjon
Leon er en film du bare må få med deg på en eller annen måte. Det er en utrolig sterk film som vil engasjere deg på en eller annen måte. Så kom deg til nærmeste videobutikk og skaff deg et eksemplar nå.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse