Annonse

Filminfo og video

Paranormal Activity

Håndholdt kamera og med inntrykk av å være autentisk, Paranormal Activity føyer seg inn i rekken av filmer som Blair Witch Project og Cloverfield. Disse amatøropptakene, som de skal fremstå som, skaper en helt annen aura og stemning i filmen, samt at de holder et lavt budsjett. Vel, bortsett fra Cloverfield da, den var nok noe påkostet i forhold, men med denne hjemsøkt-hus filmen viser de at det ikke er nødvendig med cash, effekter og splatter for å lage noe som skremmer. I dag er vi i en tid der de visuelle effektene har blitt så skremmende realistiske at vi glemmer det faktumet at noen ganger gjelder faktisk Rema1000s slagord Noen gang er det enkeleste det beste. Paranormal Activity er en oppvisning i less is more.

Katie og Micha har flyttet inn et hus sammen og kort tid etter begynner de å høre merkelige lyder. Det har alltid vært denne følelsen av et nærvær for Katie, så Micah bestemmer seg for å gå til innkjøp av et amatørfilmkamera for å se om de kan fange opp noe på film. Dette er for å kunne dokumentere det Katie opplever. De leker seg litt med kameraet og setter det opp på soverommet når kvelden kommer, for å la det dure og gå iløpet av natten. Det første merkbare de fanger opp er soveromsdøra som, med god margin, blir leet på. Herfra og ut blir det mer og mer merkbart at det er noe i huset.

Selv er jeg, patetisk nok, av den noe pinglete sorten når det kommer til denne sjangeren, i alle fall når handlingen er så lett å relatere til som har. Alle har en eller annen gang våknet opp på natterstid med en følelse av at det er noe eller noen i huset, man våkner opp og hører en lyd eller man har hatt et mareritt. Natten er den tiden da vi lettest lar oss skremme, kanskje fordi vi langt tilbake i tid forbandt natt med fare, vi var mer sårbare for rovdyr siden vi hadde dårlig nattsyn samt en luktesans som ikke kunne oppdage fiender så lett. Om dette er instinkter som ligger dypt i reptilhjernen eller ikke blir selvsagt bare spekulasjoner, men hvis du ser Paranormal Activity kl 11 på formiddagen, så vil den være langt mindre skremmende enn hvis du ser den kl 23 på kvelden.

OBS: Spoiler! Klikk her for å vise tekst.


Selv om du ikke er fan av skrekk sjangeren, burde du se denne. Grunnen er fordi den er så gjennomført i sitt lavbudsjett, fordi den er en av de beste innen enkle virkemidler på lenge. Kast dere ut i kinomørket og blir skremt til det hinsidige. Unormale Aktiviteter på sitt beste!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse