Annonse

Filminfo og video

Lgner - sesong 1

Løgner - sesong 1

Karakter

4 
Dette var en serie jeg aldri hadde hørt, og hvor jeg ikke hadde særlig store forventninger på noen slags måte. Etter å ha lest en kort tekst om hva den skulle inneholde var jeg litt skeptisk, og hadde liten tro på at dette var noe som skulle klare å engasjere meg i tretten episoder på nesten en time. Men så feil kan man altså ta.

Løgner, eller en litt bedre treffende tittel på engelsk Lie to Me, handler om Dr. Lightman, en mann som har spesialisert seg på løgner. Han studerer ditt nærvær, hvordan du snakker, ditt ansiktsuttrykk, handbevegelser, rykninger her og der, puls og mye annet. Forteller du en løgn vil han se det, og på denne måten avsløre din sanne identitet. Han har startet selskapet Lightman Group og har flere dyktige samarbeidspartnere som sammen blir engasjert av alt fra politiet til FBI og ambassader.

At menneskeheten forteller en liten løgn i ny og ne er ikke overraskende, grunnene er så mange, men signalene du ubevisst formidler kan avsløre deg lettere enn du tror. Og gjennom denne tv-serien får vi vist mange av disse små signalene.

Denne sesongen består av 13 episoder med noe varierende nivå, uten at dette behøver å være noe negativt. Produsentene ødelegger nok for seg selv hvis de benytter det samme hver eneste gang, derfor passer det veldig bra at det varierer såpass.

I hovedrollen som Dr. Lightmann møter vi den britiske skuespilleren Tim Roth. Det første jeg tenkte over er at de faktisk tillatter Roth å snakke britisk. Jeg har de siste årene sett bevis på flerfoldige tv-serier hvor britiske skuespillere er leid inn, og hvor de snakker amerikansk. I stedet får vi servert en kald og rolig Roth som klarer å dra ganske mye ut av sin karakter, og utvilsomt er seriens største høydepunkt.

Løgner er totalt sett en helt grei serie, jeg pløyde igjennom alle de tretten episodene ganske raskt, uten å begynne å miste interessen for mye. Men den gir meg heller ikke for mye tilbake, annet enn å være.. vel helt grei. Det finnes en mer eller mindre lignende tv-serie der ute som jeg syntes er mye mer interessant enn denne, nemlig The Mentalist, som jeg vil anbefale foran Løgner. Men du taper ikke mye på å gi den et forsøk.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse