Annonse
Vi starter denne listen med et lite knippe filmnyheter. De fleste finnes på både DVD og Blu-Ray, så her er det bare å finne ut hva mottaker har for fremviser. Blu-Ray ble kåret til årets julegave 2008 av elektronikkbransjen, så kansje du kan "slenge med" en ny spiller sammen med filmene? Årets julegave 2009 ble LED-TVene Serie 7 fra Samsung, så kansje det er en idé med en oppgradering p åden fronten også?

Er du ikke på jakt etter filmer, men gjerne til kjøpe noe til den filminterreserte finner du noen boktips nederst i artikkelen.

Action til far:
Inglorious Basterds
I løpet av det første året av den tyske okkupasjon av Frankrike, er Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) vitne til at Nazi obersten Hans Landa (Christoph Waltz) henretter hennes familie. Shosanna klarer så vidt å unnslippe nazistene og rømmer til Paris hvor hun skaper seg en ny identitet, og blir eier og bestyrer av en kino.

>> LES MER


Spenning til mor:
Jenta som lekte med ilden
Den andre filmen om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, basert på Stieg Larssons roman "Jenta som lekte med ilden".

I oppfølgeren til "Menn som hater kvinner" er det Lisbeth Salander som står i sentrum. Hun blir anklaget for trippeldrap og trekkes inn i et nett som fører tilbake til hennes mørke fortid. Michael Nyqvist og Noomi Rapace spiller hovedrollene også i den andre filmen i Millennium-trilogien, og denne gangen er det Daniel Alfredsson som regisserer. Jenta som lekte med ilden vil få kinopremiere samtidig i hele Norden.

>> LES MER

Romantisk til datteren:
The Proposal
Når den energiske forlagskonsulenten Margaret (SANDRA BULLOCK) risikerer å bli utvist til hjemlandet Canada, erklærer den snartenkte sjefen at hun egentlig er forlovet med den undervurderte og intetanende assistenten Andrew (RYAN REYNOLDS), som hun har plaget i årevis.

Han går med på å delta i bløffen, men stiller enkelte betingelser. Det usannsynlige paret reiser til Alsaka for å møte hans noe merkelige familie (MARY STEENBURGEN, CRAIG T. NELSON, BETTY WHITE) og nå finner den vanligvis selvkontrollerte byjenta seg i den ene komiske situasjonen etter den andre. Med et improvisert bryllup på trappene og immigrasjonsmyndighetene på nakken velger Margaret og Andrew å holde seg til planen til tross for høyst usikre konsekvenser.

>> LES MER

Sci-fi til sønnen:
Star Trek
"Star Trek" er en utrolig historie om et ungt mannskap som drar ut på jomfruturen med det mest avanserte romskipet som noensinne er laget: U.S.S. Enterprise. På en reise fylt av spenning, glede og kosmiske farer må de nye rekruttene finne en måte å stoppe en ondskap som truer hele menneskeheten.

Galaksens skjebne ligger i hendene på to bitre rivaler. Den ene er James Kirk (Chris Pine), en blakk spenningssøkende bondegutt fra Iowa. Den andre, Spock (Zachary Quinto), vokste opp på planeten Vulcan og er et utskudd på grunn av sin halvt-menneskelige bakgrunn. Dette gjør han ømfintlig for de varierende følelsene som Vulcanerne har levd uten i så lang tid, men han er også en idérik og målbevisst student som ønsker å bli den første av sitt slag som blir akseptert på Starfleet Academy.

>> LES MER

Koselig til den minste:
Istid 3
Istiden er endelig over og gjengen fra de første to ISTID-filmene er tilbake i et eventyr av forhistoriske proporsjoner: ISTID 3: DINOSAURENE KOMMER.

Scrat fortsetter sin utrettelige jakt på sine elskede eikenøtter, men får uventet konkurranse av Scratine, en kvinnelig utgave av seg selv. Manny og Ellie venter sin første baby-mammut, Diego lurer på om hans nye "flokk" har gjort ham til en "pingle" og Sid er stolt familiefar til tre dinosaurus-egg som han har funnet og tatt med seg hjem. Det viser seg å ikke være den beste måten og starte en familie på! Så, for å redde Sids dovendyrskinn må hele gjengen begi seg til en verden under jorden der de treffer dinosaurer, uvelkomne vekster og en enøyd dinosaurus jeger ved navn Buck.

Dagfinn Lyngbø er dovendyret Sid, og stemmen til mammuten Manny er av Otto Jespersen. Til sabeltanntigeren Diego har Sven Nordin igjen lånt ut sin stemme, og Linn Skåber er tilbake i toppform som den gravide Ellie. De to overentusiastiske pungrottene Crash og Eddie er selvfølgelig også med denne gangen. Stemmen til Crash gjøres av Espen Sandvik og stemmen til Eddie av Jan Gunnar Røise.

>> LES MER


Krim til bestemor:
Derrick - Sesong 1985
Serien om Derrick er en av de krimseriene med størst suksess noensinne: 281 episoder på 25 år fra 1974 til 1988, ble vist i over 100 land.

Hele Norge satt klistret til skjermen hver fredagskveld for å se Detektimen på NRK. Stefan Derrick, Oberinspektoren fra München-politiet, med den dype stemmen og de markante posene under øynene, uklanderlig velkledd og velgredd, hard mot de harde og myk mot de miserable, var selve den ideale politimann.

"Kriminalpolizei!" - og Derrick vandret inn som en Vårherre på jordisk visitt og gjennomskuet alle med sitt tunge blikk. Han så alt og skjønte alt, fattigdommen, kulden og det forgrodde begjæret bak velstandens fornemme og sminkede fasader. Horst Tappert fylte Derricks trenchcoat fra innerst til ytterst, og ingen detektiv har hatt en mer effektiv og diskret assistent enn Harry Klein, spilt av Fritz Wepper. Så hva annet kan vi si når de to nå endelig kommer på DVD, enn: "Harry, kjør frem bilen!"

>> LES MER

Mimretid til bestefar:
Woodstock - 3 Days of Peace & Music
40 år har gått siden den musikalske milepælen - Woodstockfestivalen - fant sted første gang på på en liten gård i staten New York i 1969. Warner Home Video feirer 40-årsjubileet ved å gi ut en spektakulær samlerutgave av denne Oscarvinnende dokumentarfilmen.

I hele 3 bemerkelsesverdige dager med gjørme og lykkerus samlet mer enn en halv million mennesker seg på en liten gård i staten New York for å feire livet, kjærligheten og musikken.

Ett kamerateam var der midt i det hele for å dokumentere liveopptredener fra mange av de største sangerne og musikerne fra epoken. Vi får et unikt innblikk i gleden, freden og rock ‘n’ roll-opplevelsen til hundretusener under disse 3 legendariske dagene.

>> LES MER

BOKTIPS:

Millenium-serien
Stieg Larsson (1954 - 2004) var en svensk forfatter, journalist og redaktør. I sitt virke som journalist og sakprosaforfatter var han særlig kjent for sitt engasjement mot høyreekstremisme og rasisme. På 2000-tallet Skrev Larsson kriminalromaner under samlenavnet Millennium-serien, med en handling vevd rundt det umake paret Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Ingen av bøkene var utgitt før Larssons død, men da den første (Män som hatar kvinnor, 2005) kom et år etter dødsfallet ble den en øyeblikkelig bestselger. En fjerde bok i serien var påbegynt da Larsson døde brått av hjerteinfarkt, men familien har blitt enige om at den ikke vil bli publisert.

>> Menn som hater kvinner
>> Jenta som lekte med ilden
>> Luftslottet som sprengtes
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse