Annonse
Men for deg som har fått nok av julekliss og moralske happy endings bare Hollywood klarer å komme opp med, så finnes det alternativer.

”Gremlins” for eksempel...er faktisk en julefilm den også. Og som om ikke blodtørstige monstre skulle være nok, vil jeg bare nevne Kate’s historie om hvorfor hun sluttet å være så glad i jula.

”Et førjulsmareritt” klarer jeg ikke helt å bestemme om skal i den ene eller andre kategorien, men en fantastisk film er det uansett!

Etter Halloween, er faktisk jul den høytiden flest grøssere finner sted, og disse filmene vil nok være en god motvekt mot alt som er koselig og flott i julefilmene som vi alle elsker.

To All A Good Night (1980)
En morderisk julenisse forfølger en gruppe ungdommer I denne slasherfilmen


Silent Night, Bloody Night (1974)
En seriemorder har rømt fra fengsel. Han gjemmer seg i et hus og dreper alle som nærmer seg.


Jack Frost (1996)
En seriemorder dør, kommer tilbake som en snømann og begynner å drepe igjen. OBS: 2 år senere kom en koselig familiefilm med samme navn. Forveksling her kan være litt dumt med tanke på de minste.


Silent Night, Deadly Night (1984)
En traumatisert gutt som var vitne til at hans foreldre ble drept av en tyv i nissekostyme, blir sendt på barnehjem. Ting blir ikke bedre av at han blir misbrukt av bestyrerinnen der. Noen år senere får han seg jobb i en butikk der han blir tvunget til å bruke nissekostyme. Gutten klikker og starter en morderisk ferd som leder ham tilbake til barnehjemmet.


Santa's Slay (2005)
En gøyal tvist på legenden om nissen. Nissen er egentlig djevelens egen sønn, som etter å ha tapt et veddemål med en engel, må være snill og god og levere pakker til barna i 1000 år. Men nå er de 1000 årene gått..


Black Christmas (1974)
En jentegjeng blir terrorisert av en fremmed som ringer og skremmer dem. Etterhvert tar han livet av dem en etter en. Nyinnspilling kom I 1996.


Feeders 2 : Slay Bells (1998) Når romvesener invaderer jorden, blir det opp til nissen og hans små hjelpere å redde jorden. Høres jo unektelig interessant ut!

Dette er bare et knøttlite utvalg av det som finnes der ute, men muligheten er der hvertfall, for dem som ønsker en litt annerledes julefilm!

Ha en (litt) uhyggelig jul alle sammen!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse