Annonse

Filminfo og video

Sin City

Hun døde tidlig søndag morgen ved sykehuset Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles etter en hjertestans.

Oppvekste
Murphy ble født i Atlanta i Georgia. Foreldrene hennes ble skilt kort tid etter fødselen, og hun vokste opp i Edison i New Jersey, og i Burbank i California sammen med sin mor. Da hun var ni år gammel fikk hun en syngende rolle i musikalen Les Misérables, og innen hun fylte tretten hadde hun en kontrakt med en manager.

Karriere
Murphy fikk sin første jobb i Hollywood da hun var fjorten år gammel, med rollen som «Brenda Drexell» i TV-serien Drexell's Class. Senere fikk hun rollen som «Molly Morgan» i den kortlivede serien Almost Home. Hun var også vokalist i bandet Blessed With Soul tidlig på 1990-tallet.

Siden den gang har hun medvirket i flere suksessrike filmer, inkludert Clueless (1995), 8 Mile (2002) og Uptown Girls (2003). Hun har også opptrådt i flere TV-serier, blant annet Sister, Sister, Boy Meets World, og som stemmen til «Luanne Platter» i den populære animerte TV-serien King of the Hill. Hennes rolle i filmen Little Black Book (2004) ble en fiasko både blant kritikerne og publikum.

Våren 2006 lanserte Paul Oakenfold singelen «Faster Kill Pussycat» i samarbeid med Brittany Murphy. Sangen ble en populær hit på nattklubbene i USA, og kom med på Billboards «Hot Dance Club Play chart». Den kom også på syvendeplass på den britiske singellisten.

Det ble rapportert tidligere denne måneden at Murphy ble sparket fra en filmrolle på grunn av at hun skal ha vært for vanskelig på settet.

Rollen gikk i stedet til Rachelle Lefevre, som er kjent gjennom Twilight-filmene, skriver Daily Mail.

Hennes siste store film var Sin City i 2005.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse