Annonse

Filminfo og video

Hunger

I Steve McQueens debutfilm skildres Sands siste dager, og de dramatiske begivenheter både innenfor og utenfor fengselets murer.

”Hunger” er ingen lett film å se.
Fengelsskildringene fra Maze fengselet er så grusomme at man kan tvile på om dette faktisk skjedde. ”Veggmalingen” i cellene er brun, ujevn og ikke vanskelig å tenke seg til hva består av. Maten blir kastet i et hjørne av cellen, og larver og fluer kommer straks, og fangene sover oppi alt dette.

Skildringen av alt dette er gjort på en nesten kvalmende realistisk måte, og man kommer så nære man orker å komme dette helvetet. Fangene blir jevnlig utsatt for brutal vold helt fra dagen de ankommer, og igjen må man bare minne seg selv på at dette faktisk utrolig nok er basert på en sann historie.

”Hunger” er også krevende på flere nivå.
Steve McQueen har laget en debutfilm som virkelig er eksperimentell.

Den er ekstremt lavmælt og rolig, og i løpet av den første halvtimen, finnes det nesten ikke dialog. Når dialogen først kommer, er det med en imponerende dialog mellom Bobby og en prest. Hele scenen varer i ca 22 minutter, men det mest imponerende er at 16 av disse minuttene er Bobby og prestens samtale uten et eneste kameraklipp. At skuespillerne Michael Fassbender og Liam Cunningham fikk til dette på bare 4 tagninger er virkelig bra gjort.

En annen scene viser vasking av en korridor full av urin. Der en annen film hadde vist 10 sekunder for å få frem hva det er snakk om, tar McQueen like godt med hele vaskeprosessen. Fra enden av korridoren og helt til mannen kommer frem til oss. Skuespillerne, for det meste bestående av ukjente ansikt, gjør en fremragende jobb, og da selvsagt spesielt Michael Fassbender (Fish Tank, Inglourious Basterds) som Bobby Sands. Fassbender gikk på en legeovervåket slankediett for å se ut som Bobby Sands under sultestreiken. Resultatet er skremmende, og gir filmen enda mer realisme.

”Hunger” er en uhyre sterk beretning om en mann som var villig til å gå langt for å oppnå sine mål En lavmælt, kunstnerisk perle av en film!

BILDE
1080p. Bildene er klare og fine. Utgivelsen er gjort i samarbeid med regissøren, så alt han vil vi skal få med oss kommer tydelig frem. Tidvis er filmen skitten og litt kornete, men dette er nok gjort med hensikt for å få frem stemningen i filmen.

LYD
Selv med mangel på dialog i første del av filmen, får man tydelig frem alle andre lyder. Dette er ikke filmen som krever så mye av anlegget ditt, men lyden er klar og tydelig. Dialogen er lett å få med seg, dog med irsk aksent er man ganske glad for undertekstene noen ganger.

EKSTRA
Veldig skuffende. Ikke en eneste bit ekstramateriale på denne utgivelsen. Så til slutt, ”Hunger” er varmt anbefalt, den kan være tung om du kun ser Michael Bay filmer, og null ekstramateriale på en så suksessfull debutfilm er for dårlig, men jeg kan trygt anbefale denne blu ray’en.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse