Annonse

Filminfo og video

Manshow: Sesong 5

Grunnlinjen for sesong 5, i alle fall i starten, er Håvard Lilleheies kommende inntreden i farsrollen. Kona har blitt gravid og det skaper en illusjonssplid i programlederens pubertale ego. Og en del av innfallsvinkelen er hvordan å takle den nye tiden som far. Rollen Lilleheie spiller er delvis tydelig, men kunne helt klart hatt et klarere skille mellom Manshow-rollen og den mannen han antageligvis er i virkeligheten. Klin til, dra linja hele veien, dra frem all galskapen og 'Stay in character' til enhver pris er hva vi savner av Manshows totale inntrykk. Drit ut-humor kan være underholdende, men blir pinlig på alles vegne hvis den blir fjollete.

Midt oppi alt dette blir det gjensyn med Snabelfanten, Triana Iglesias, Alex Rosén og Ramm-innslagene i Oslos gater, samt Samsaya og superhelten Kromo pluss litt til. Alt det du som fan av Manshow skulle ønske å se om igjen er stappet ned i sporene på denne DVD'en. Som en verdig avslutning på plata rundes sesongen av med Sturla Berg Johansens ut-av-skapet-episode som dissekeres med Sturla i gjestestolen.

Wikipedia omtaler Manshow på følgende måte: Manshow begynte som rølpeprogram, men er nå blitt mer talkshowrettet. Manshow er fortsatt kontroversielt, provoserende og med grisete humor.

Hvis så skal sies å være riktig så har i alle fall manshow nådd tenårene i sin utvikling og har dog kanskje modnet noe, men vakler fortsatt på talkshow-pallen. Mannssjåvenismen blir for påtatt og mengler en parodisk troverighet. I perioder er den morsom, men det blir mer Pinlig-TV på et plan som ikke når opp til Pinlig-Mestere der Sasha Baron Cohen idag leder an sjangeren. Hvis du ser en episode i uka er sikkert serien lettere å svelge, men hvis du går deg igjennom alle ti episodene i en økt, eller to for den saks skyld, får du en overdose av Manshow som på alle måter kan være psykisk skadelig for den sarte sjel. Ja vi kastet oss ut i overdrivelsens containeren her, men det var av ren nødvendighet.

Det som er herlig med Manshow er den totale uhøytideligheten som preger hele konseptets vesen. Det er ned i stolen, gomle potetgull og klø seg på pungen. Skjorta utafor buksa og send ut en rap fra et ubarbert ansikt. Slapp av, slipp ut magen og være deg selv, ha det moro og la slipset flyte ned elva. Manshow er til for alle som ser gjennom det mannssjåvenistiske sløret og kan le av Ramm og Lilleheies uhøytidlige humor. Hvis du ikke liker dette er kanskje Senkveld med Thomas og Harald et mer egnet program. Men uansett, sesong 5 ligger i butikkhyllene, og hvis en ønskereprise er hva du er ute etter... ja løp og kjøp.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse