Annonse

Filminfo og video

G-Gjengen

G-Gjengen

Karakter

3 
Vi har sett det mange ganger før på film, et dyr blir tillagt menneskelige egenskaper og som oftest må det hjelpe til med å redde menneskeheten fra den visse ødeleggelse. G-gjengen er så uten tvil lagt i akkurat samme mønster.

Men der vi før har sett hunder, katter, mus og jordekorn, er det nå en gjeng marsvin vi får oppleve. G-gjengen er sånt sett egentlig en litt dårlig tittel, da den sånt sett burde hett M-Gjengen. Den engelske tittelen er G-Force og står for Ginny Pig Force, eller da Marsvin-gjengen. Men det skal vi ikke henge oss så veldig opp i.

G-gjengen er som vanlige marsvin egentlig, men har blitt trent opp til å infiltrere og angripe. De er små nok til å komme inn usett de fleste stedene, og med en maskin som oversetter deres språk til menneskets kan de kommunisere med omverdenen også. Men regjeringen i USA er ikke like imponerte over disse, og truer med å legge ned hele gjengen. Dette vil de ikke ha noe av, og bestemmer seg derfor for å ta saken i egne hender, for å redde oss fra den onde Leonard Saber.

Dette ender dessverre delvis opp i en film hvor man føler man har sett det før. De små marsvinene er søte og se på, men jeg klarer dessverre ikke å leve meg så inn i filmen som det kanskje er ønskelig at jeg skal gjøre. Historien er helt greitt lagt opp, uten noe særlig nytt. De har forsøkt seg på en liten tvist, men jeg så denne komme en god stund før det faktisk ble avslørt.

Effektene i filmen er det ikke noe å si på, og marsvinene ser til tider meget ekte ut der de løper rundt. Det sier seg selv at det blir litt rart å se på når marsvinene oppfører seg som mennesker, men dette har de allikevel klart å få til på det beste. Jeg likte selv muldvarpen Speckles.

Stemmene til de involverte dyrene tilhører godt etablerte skuespillere. De tre marsvinene får stemmen sin fra forholdsvis Sam Rockwell, Jon Favreau og Penelope Cruz, mens Nicolas Cage har rollen som Speckles. Den onde skurken blir spilt av Bill Nighy, som her har en dessverre altfor passiv rolle.

En film som dette er nok en film man velger å se sammen med barna sine. Men jeg tror allikevel ikke den passer for de aller yngste, da det er mye action som de kanskje ikke har lyst til å se på. Men jeg vil tro at barn i alderen 7-12 år vil like denne filmen ganske bra.

G-Gjengen skal visstnok også være produsert i 3d, og når man ser på hvordan mange av scenene er filmet, så kan det være man får en enda bedre innlevelse når man først får se denne versjonen av den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse