Annonse

Filminfo og video

True Blood: Sesong 1

Det er noen år siden sist gang vampyrer var i ilden fra Hollywood. Men med Twilight og True Blood har det kommet tilbake med full storm. Flere og flere vampyrerserier har begynt å poppe opp, men jeg tviler på om noen av dem klarer å holde det samme sterke kvaliteten som True Blood.

For der Twilight og Vampire Diaries appellerer til den yngre generasjonen, skoleungdommen, retter True Blood seg mer mot den voksne personen. Allerede i den fantastiske åpningsintroen blir vi vitne til hva det er vi vil oppleve i denne serien. Vold, nakenhet, tro og mye blod.

Denne serien tar også for seg et helt annet forhold mellom vampyrer og menneske enn man vanligvis får se. For da et japansk selskap klarte å utvikle et syntetisk blod som gjør samme nytte som ekte blod, bestemmer vampyrene seg for å komme frem og gi seg til kjenne for å leve side ved side med menneskeheten. De fleste sier de kan leve godt på True Blood, som det syntetiske blodet kalles, men selvfølgelig er det noen som bestemmer seg for at dette er uhørt.

Hovedpersonene i serien er Sookie, spilt av Anna Paquin og Bill, spilt av Stephen Moyer. Sookie er menneske, men klarer å lese andres tanker. Bill er en vampyr, en av de gode vampyrene, og disse finner tonen ganske raskt. Sookies bror, Jason (spilt av australske Ryan Kwanten) er ikke alltid like heldig, og klarer som oftest å tulle seg opp i mange merkelige situasjoner. Bartenderen Sam Merlotte (Sam Trammell), er veldig forelsket i Sookie, og klarer ikke helt å takle at hun er blitt sammen med en vampyr. Men det skal vise seg at han selv har en liten hemmelighet han bærer på. Til slutt har vi Sookies beste venninne, den urokkelige og Tara Thornton, spilt av Rutina Wesley, som er mer opptatt av å jage folk vekk fra seg, enn å få hjelp.

Produsentene har klart å finne gode skuespillere til rollene sine, og i kjent HBO-stil har de ikke valgt de mest kjente navnene man kan få tak i. Anna Paquin har spilt i en del kjente filmer, samt at hun som elleve-åring vant Oscar for filmen Piano, men er ikke et fjes kjent for folk flest, før nå. Og dette er noe jeg mener er med på å bringe serien opp til et godt nivå. Alle klarer å spille rollene sine meget godt, og man blir engasjert i handlingen enten man vil eller ikke.

Serien sparer heller ikke på noe når det gjelder skildring av vold eller sex-scenene heller. I de andre seriene som er nevnt er det sjelden man blir vitne av et overgrep, men her får man det blåst over hele skjermen med blod sprutende i alle retninger (og ja, det gjelder både i volds og sexscenene).

Historien bak serien er skapt etter bøkene til forfatter Charlaine Harris. Jeg har dessverre ikke hatt gleden av å lese disse bøkene, men det sies at serien er meget tro mot boken, noe som gjør at jeg virkelig har tenkt å lese disse. Det er noe eget å kunne komme enda tettere på karakterer enn hva man kan gjøre i film/TV, og med så sterke og gode karakterer som True Blood skilter med, er man bare nødt til å få med seg mer.

For True Blood er en serie du så absolutt burde få med deg så fort som mulig. Jeg kan nesten garantere deg at du ikke kommer til å bli skuffet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse