Annonse

Filminfo og video

Mitt liv som hus

Life as a House er en amerikansk dramafilm fra 2001, produsert og regissert av Irwin Winkler (Rocky), med manus av Mark Andrus (Georgia Rule) og med musikk fra komponist Mark Isham (Crash).

Filmen handler om George Monroe (Kevin Kline) som finner ut at han har uhelbredelig kreft, og kun har noen måneder igjen å leve. Noe han alltid har ønsket å gjøre er å bygge et hus, og bestemmer seg for å fullføre drømmen sin før han dør. Tenåringssønnen hans, Sam (Hayden Christensen), hater både ham og moren (Kristin Scott Thomas), og ønsker ikke å ha noe med dem å gjøre. George bestemmer seg derfor for å tvinge Sam til å tilbringe sommeren sammen med ham, og få ham til å hjelpe ham med å bygge huset. På denne måten vil han også komme nærmere ekskona si, som han fortsatt elsker.

Life as a House er en film utenom det vanlige. Med et fantastisk manus, utrolige skuespillerprestasjoner, og et soundtrack som understreker alle følelsene i filmen, holder den seg godt unna alt som heter klisjeer.  Karakterene er usedvanlig godt gjennomført, og utvikler seg på en troverdig måte gjennom hele filmen. Den er en hjertegripende film som kommer med enkelte vendinger seeren ikke kunne forutsett, og som får oss som ser på til å virkelig tenke over livet. Den klarer i tillegg å være humoristisk, og bringer fram mye som seeren kan kjenne seg igjen i.

Å si at Life as a House er en film som har forandret livet mitt, ville være å ta litt hardt i, men det er neimen ikke langt unna. Den har gjort et inntrykk på meg som ingen annen film har klart, og uansett når jeg ser den, sommer eller vinter, på dagen eller natta, feiler den ikke med å gjøre det igjen. Den forteller en utrolig kraftig og rørende historie, om en mann og hans familie, og er på mange måter nærmest perfekt. Dette er en film som blir hos seeren lenge etter at filmen er ferdig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse