Annonse
Fra skaperne av Den lille havfruen og Aladdin kommer en moderne vri på en klassisk historie, med en nydelig jente ved navn Tiana (ANIKA NONI ROSE), en froskeprins som desperat ønsker å bli menneske igjen, og et skjebnesvangert kyss som leder dem begge ut på et hysterisk eventyr gjennom de mystiske bayous i Louisiana. PRINSESSEN OG FROSKEN markerer tilbakekomsten av håndtegnet animasjon fra det velrenommerte teamet til John Musker og Ron Clements, med musikk av den Oscar® -vinnende komponisten Randy Newman (Monsterbedriften, Biler,Toy Story).

I den norskspråklige versjonen har følgende skuespillere bidratt med sine stemmer:
Tiana:  Noora Noor
Prince Naveen: Espen Grjotheim
Dr. Facilier: Paul Åge Johannessen
Louis: Sven Nordin
Charlotte: Andrea Bræin Hovig
Ray: Øivind Blunck
Mama Odie: Wenche Myhre
Lawrence: Dag Vågsås
Eudora: Linn Stokke
James: Paul Ottar Haga
“Big Daddy” La Bouff: Ivar Nørve
Young Tiana: Helene Hagen
Young Charlotte: Maria Kvalvik Woldstad

Musikken
Den Oscar-vinnende komponisten Randy Newman, som nå er nominert til Oscar for sangene "Down in New Orleans" og "Almost There" snakker om den jazzige filmmusikken som spiller en sentral rolle i filmen.


Louis
Sjefsanimatør Eric Goldberg forteller om karakteren "Den trompetspillende alligatoren Louis". Inneholder også klipp fra filmen.


Mama Odie
Sjefsanimatør Andreas Deja forteller om karakteren Mama Odie, den 197 år gamle voodookvinnen. Inneholder også klipp fra filmen.


Ray
Sjefsanimatør Michael Surrey forteller om ildfluen Ray. Inneholder også klipp fra filmen.


Tiana
TIanas sjefsanimatør Mark Henn forteller om denne hardt arbeidende og selvstendige kvinnen. Inneholder klipp fra filmen.Story
Regissør Ron Clements forteller om hva filmen handler om og den executive produsenten John Lasseter fra Pixar forteller om sin kjærlighet til filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse