Annonse

Filminfo og video

Halo Legends

Med 7 historier fordelt på 8 episoder tar Halo Legends oss med på et 2 timer langt dypdykk i Halo universet og forteller oss i det vide og det brede om bl.a. opprinnelsen til den mystiske Master Chief, de avanserte kampferdighetene til Spartanerne, og kulturen til de fryktede The Covenant. Hvor hver historie serverer oss noe helt nytt er det slettes ingen enkel affære å få helt teken på dette sammensuriet av historier, konflikter og personer om man ikke har spilt spillene. Således kan man først som sist konstantere at dette er en produksjon myntet på fansen for en utenforstående kan lett bli litt uengasjert når man ikke har noe forhold til dette universet fra før av.

De syv historiene spenner imidlertid fra "fan-status påkrevd" til "en interessant historietime" og til slutt det "visuelt snasne" for her får vi servert både intetsigende kjærlighetshistorier, kunstneriske dueller inspirert av japansk kultur og tradisjon, fantastiske actionscener hvor humoren gjennomsyrer omtrent enhver replikk som blir servert, og en åpningssekvens som gir selv oss utenforstående en meget god introduksjon til det hele.

Lyd og Bilde.
Det er Blu-Ray, selvfølgelig er det bra! - det vil være det beste salgsargumentet og det vil i mine øyne være helt feil. For disse 7 historiene er regissert av forskjellige personer med hver sin stil og det merkes. I segmentet "The Package" er dette nesten referansematerial! Animasjonen er bortimot perfekt, det hele serveres med sterke og gnistrende klare farger, en fantastisk dynamikk og dybde. Lydsporet på sin side omfavner deg og trøkker til så du merker det i brystkassa mens talen fremstår som dyp og troverdig, effektene sitter godt plasser rundt om i lydbildet og det skapes dermed et stort rom hvor detaljplasseringen er meget meget god.

Saken er at vi i den andre enden av skalaen finner segmentet The Duell som er en sådan kunstnerisk affære hvor det hele serveres i noe nært animerte akvarellfarger sett igjennom ei dykkemaske. En stilig effekt så absolutt, men når man tenker rein og skjær bildekvalitet blir dette et aldri så lite skår i gleden som også får seg en knekk i de andre segmentene hvor det ofte er til del kantene animasjon med kjølige og livløse farger. Lyden følger her bildekvaliteten og selv om alt av stemmer høres naturlige ut, effektene sitter hvor de skal osv.. så er det lite av dette som faktisk imponerer til å være Blu-Ray.

Konklusjon.
Halo Legends er en film for fansen. Basta! Foruten de to introduksjons klippene krever ethvert segment at man vet hva det egentlig dreier seg om. Således blir denne samlingen med kortfilmer en ytterst tung affære å følge med på for utenforstående, men belønningen kommer til slutt med den heftige actionsnutten The Package. Dog er det ikke til å komme bort fra at denne utgivelsen føles som en "The Animatrix for Halo-fansen".

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse