Annonse

Filminfo og video

Valens Frokost-TV

Kristian Valen gjorde et susende comeback på TV-skjermen da Valens Frokost- tv rullet opp på TV-Norge. En av kanalens største suksesser skuffet ikke og Kristian Valen viste at han fortsatt kan parodiere de mest rampelyssøkende kjendisene i norsk media. Denne DVD-en er faktisk bedre enn det. I tilegg til alt det du så på TV følger ekstramaterialet med. I ekstramaterialet kan du få se alt det som var for drøyt for TV, i tilegg til musikkvideoen til ”Alle skal få”, og mye annet snacks som ikke fikk komme med på de 8 TV– episodene. Faktisk kan man si at mye av det som ikke ble vist, er en smule drøyere og morsommere enn det vi fikk se på TV- Norge.

Innholdet i programmet består av en fast oppbygning. Det begynner med at seeren blir tatt i mot av den alltid like lite oppvakte og trøtte Nils Georg til det som er en parodi på Godmorgen Norge på TV 2. Det er faktisk ganske morsomt å tenke på at programmet heter Valens frokost – tv når programmet gikk sent på kvelden. Resten av episoden følger opp med matlaging gjort av forskjellige figurer, som alle har fokuset andre steder enn på matlagingen. Deretter kommer det flere morsomme innslag, blant annet nyheter, sport og møte med kveldens gjest. At Nils Georg snakker med gjester er kanskje de mest latterfremkallende innslagene i hele serien. Tydelig uforberedte kjendiser som Mikkel Gaup, Dan Børge Akerø og Erik Solheim møter opp og har en fnisende samtale med Nils Georg i Valens skikkelse.

Kristian Valen bruker velig mye kjendiser i denne serien sammenlignet med den første suksesserien som gikk før. Bjørn Kjos, Petter Northug og Dag Otto Lauritzen er noen av karakterene som er mye med. Det betyr heldigvis ikke at de som likte den forrige serien ikke får se noen av Valens mest populære skikkelser. Sigvart Klunge med sin jazz og Kjartan, som møter menn, er også med. Med alle disse forskjellige rollene bekrefter Kristian Valen at han er den beste i Norge, til å parodiere kjente og ukjente typer og personligheter.

Dommen over denne serien er at den absolutt er verdt å få med seg. Det er mange morsomme sekvenser og situasjoner som kan få alle til å le. Det er også deler som ikke skaper like morsomme øyeblikk og flere av innslagene sliter med at det ikke er noe godt poeng til slutt. Noen av kjendisene er godt parodiert av Valen, men de er likevel for kjedlig til at det blir særlig god humor ut av det. Til tross for seriens ujevne innhold er ekstramaterialet på DVD-en så bra at du absolutt bør ta en nærmere titt på den (selv om du har sett alle episodene på TV).   

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse