Annonse

Filminfo og video

Lost in Austen

Lost in Austen handler om Jane Austen-frelste Amanda Price, som lever et vanlig liv i dagens London sammen med kjæresten Michael. Men til tross for dette, setter hun ofte Pride & Prejudice før alt annet. Alt hun ønsker er å lese boken sin, men plutselig blir hun ikke bare avbrutt av kjæresten sin, men også selveste Elizabeth Bennet, som plutselig dukker opp på badet hennes. Elizabeth forteller henne at hun har funnet en dør fra sin verden og til Amandas. Når Amanda finner ut av dette, går hun gjennom døra, ut av sin verden, og inn i historien skapt av Jane Austen, og bytter der plass med Elizabeth Bennet.

Når hun ikke kommer seg tilbake til sin egen verden, og Elizabeth er blitt igjen i nåtidens London, er Amanda nødt til å fortelle familien Bennet at hun er en venninne av Elizabeth. Alt Amanda ønsker er å komme seg tilbake til London igjen, slik at Pride & Prejudice skal utfolde seg slik historien skal utfolde seg, men når det ikke er noen tegn på at Elizabeth skal vende tilbake, er hun nødt til å ta ting i egne hender.

Lost in Austen fanger personligheten til Jane Austens karakterer spot on, og man lærer seg å kjenne dem på en helt annen måte. Vi følger Amanda som opplever historien skrevet av Jane Austen, men ettersom Elizabeth mangler, er det ting som endrer seg vesentlig, til Amandas store fortvilelse. Som en Jane Austen-fan og Elizabeth/Darcy-shipper, er det vanskelig å tro at det er mulig å like en serie som forandrer så mye på ting. Det virker som alt går galt, og med Elizabeth ute av bildet, hvem er det vel da som er bra nok for Mr. Darcy?

Lost in Austen er en ekstremt bra gjennomført miniserie. Skuespillerne er nøye utvalgte, og passer perfekt for i de høyt elskede karakterene. Selv om de er annerledes enn vi alle er vant til, lærer man seg å bli glad i også disse framstillingene av dem. Gjennom serien lærer vi også ting om karakterene som ville fått Jane Austen til å måpe – ”Jane Austen would be fairly suprised to find she'd written that!”

Man blir flere ganger sittende og tenke, som Amanda, ”What a bloody mess”. Det er lett å tenke at det aldri i verden kommer til å gå bra, og at serien ødelegger den kjære historien. Men så ordner det seg likevel på en snasen måte, som heller ikke virker unaturlig på historien.

Lost in Austen er en miniserie på tre timer får med seg essensen i Pride & Prejudice, selv om ting endrer seg ganske mye. Allikevel er det en serie som får det til å krible i magen, og som får jenter til å bli forelska i Mr. Darcy enda en gang. Etter å ha sett Lost in Austen sitter man igjen med en god følelse, og med ønske om å lese Pride & Prejudice på nytt igjen. Den er morsom og feelgood, og anbefales for alle som liker Jane Austen sine verker.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse