Annonse
Jeg liker Family Guy. Populærkulturreferansene er midt i blinken for meg som følger med på det meste innen både film og musikk. Hver gang karakterene i Family Guy begynner en setning med "That reminds me of the time that.....", etterfølges dette av et klipp som viser hva som skjedde i den situasjonen de tenker på.

Og det er disse klippene som utgjør "Seth MacFarlane's Cavalcade of Cartoon Comedy". 50 små klipp helt uten sammenheng til hverandre. Alt er direkte fra Family Guy skaperen Seth MacFarlane's fantasi, og for en fantasi!

Her får vi harselering over nesten alle tabubelagte emner; Dyresex, nekrofili, kannibalisme, incest, og selvsagt religion. Populærkulturen er godt representert her også, med sleivspark til både Roadrunner, Muppetene, Star Trek, Super Mario, Transformers, Quentin Tarantino og Entourage. Jeg har absolutt ingen betenkeligheter med noen av temaene, og svart humor er den aller beste, men en vesentlig ting er galt med harseleringen i denne filmen: Det finnes ikke morsomt!

Folk må jo få lov å prøve seg på "ulovlig" humor uten at man skal forvente Monty Python kvalitet på det, men dette er for dårlig. Jeg var kanskje nær humring i en og to sekvenser, men det er nesten å overdrive. Mange av "sketsjene" er faktisk helt uten poeng, og man kan spørre seg om skaperne faktisk fant det morsomt.

En annen ting er at dette tilsynelatende skal være en såkalt "Too hot for TV" samling, altså et knippe sekvenser man ikke hadde fått vist på tv. Men det som slo meg var at med en sladd over noen bryster og kjønnsorganer, eller et "bleep" over et banneord her og der, er det meste ting som lett kunne blitt vist i Family Guy, og som kanskje også har vært det, bare mye bedre og morsommere.

EKSTRAMATERIALE:
Red Carpet - En gruppe semikjendiser og Seth MacFarlane selv ler og skryter av filmen på premieren. Det hadde kanskje jeg også gjort med regissørens øyne rettet mot meg, og ikke minst fri bar. Still Galleries - En haug med bilder av karakterene med og uten farge. For meg komplett unødvendig.

KONKLUSJON:
Som sagt i begynnelsen, er du superfan av Family Guy, kan det muligens hende at dette er noe for deg, men jeg har vanskeligheter med å anbefale denne filmen til noen andre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse