Annonse

Filminfo og video

House Calls

Filmen har vel en slags handling opp i det hele, men den er tatt såpass ut fra det ordinære livet, at man nesten ikke kan skjønne hva som er verdt å lage en film ut av det for. House Calls tar for seg legen Charley Nichols, en ganske alminnelig lege som jobber på et heller dårlig sykehus, med en sjef som blir mer og mer senil for hver dag. Nichols har akkurat mistet sin kone, og bruker sørgetiden på å høvle over flest mulig damer han treffer. Dette skjer helt til han møter Ann Atkinson og beileren må nå igjen prøve på et liv med kun ei dame.

Det første jeg tenkte på når jeg så denne filmen var at dette var en film jeg ikke syntes passer Walter Matthau. Etter å ha sett han i de gode filmene sammen med Jack Lemmon, passer det å spille en ordinær mann dårlig på Matthau. Han passer heller ikke inn som en damemagnet som får en ny date hver dag.

Men House Calls er ingen dårlig film forsåvidt. Både Matthau og Glenda Jackson spiller sine roller med overbevisende tro, og har en god kjemi sammen. Filmen glir sakte og roligere fremover, og det såkalte klimakset er over nesten før det har begynt.

Jeg er ikke helt sikker på om det er noen vits i å anbefale en film som dette. For meg ga den absolutt ingenting, men kanskje er du heldigere?

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse