Annonse

Filminfo og video

Chuck - sesong 2

Chuck - sesong 2

Karakter

5 
Er du som meg, en ivrig tv-serie-titter, vil du se at det er flust av tv-serier der ute man kan følge med på. Noen er selvfølgelig bedre enn andre, og Chuck er utvilsomt en serie som ligger der høyt oppe.

For dem som ikke har hørt om denne tv-serien kan jeg prøve å gi en rask innføring av hva det hele handler om. I første sesong ble Chuck Bartowski tilsendt hva som kan tyde på å være en filmsnutt av en tidligere klassekamerat, som nå jobber for CIA. Denne videosnutten gjør Chuck om til en menneskelig interesect, en datamaskin lagret med all informasjon CIA har på alt mulig. Skulle Chuck se en fiende, vil han øyeblikkelig få et innblikk i hvem dette er, og hva galt de gjør.

Denne kunnskapen er det veldig viktig for CIA å beskytte, og han får to agenter som må passe på ham. NSA-agenten John Casey og CIA-agenten Sarah Walker. Sammen er de ute på haugevis av oppdrag, som med Chucks nerdete evner er dømt til å bli humorfylte. I andre sesong blir dette dratt enda lenger, i deres kamp mot den onde organisasjonen Fulcrum.

Da jeg først begynte å se på Chuck hadde jeg ingen anelse om hva dette var. Hadde egentlig ikke tenkt å følge så mye med på den, men etter å ha lest anmeldelse av første sesong her på Filmforumet, bestemte jeg meg å gi den et forsøk. Og jeg var en blodfan allerede etter første episode, og de tretten episodene i første sesong var unnagjort meget raskt.

Men så kommer den vanskelige andre sesongen, hvor man helst skal prøve å overgå det man var igjennom i den første sesongen. Og dette slår uheldigvis litt dårlig ut. Det jeg likte med den første sesongen var alle de forskjellige oppdragene denne usannsynlige gjengen dro ut på. Hvordan forholdet mellom Chuck og Sarah forvandlet seg fra det profesjonelle til det romantiske.

I stedet får vi en kamp mot Fulcrum, og forholdet mellom Chuck og Sarah dør litt bort etter hvert som serien drar fremover. Men episodene er ikke så dårlig at man allikevel ikke klarer å kose seg gjennom dem. Og i de siste episodene tar det helt av, med en fantastisk avslutningen som bare gjør at man teller minutter og sekunder til starten av sesong tre.

Den viktigste delen av Chuck er selvfølgelig rollefigurene som alle er herlige på sin måte, og som blir presentert av en utrolig måte av de involverte. Chuck Bartowski er den humorfylte karakteren som er delvis nerd, delvis treg, men veldig godhjertet, og har på en merkelig måte en løsning som får trioen ut av mange merkelige situasjoner. John Casey er en hardbarket politimann, som lever for spenningen alle oppdragene gir ham. Hans barskhet er en morsom situasjon i seg selv. Og til slutt har vi Sarah Walker, vakre Sarah Walker. En årsak alene til å følge med på serien.

Og for å være helt ærlig kommer sesong 2 seg veldig godt gjennom, selv om den totalt sett var litt dårligere enn første sesong. Men jeg har ingen problemer med å innrømme at Chuck nå ligger på toppen av min favorittliste over tv-serier.

DVD-utgivelsen var dessverre en liten skuffelse sett med tanke på ekstramateriale. Noen få slettede scener følger hver disk, og på den siste er det et par intervjuer med noen av skuespillerne, samt noen tips fra Captain Awesome. For å være helt ærlig savner jeg litt mer intervjuer, litt mer dokumentarer om innspillingen, og ikke minst kunne jeg ønske det var noen kommentarspor fra de involverte.

Men Chuck sesong 2 er en disk du allikevel er nødt il å ha, hvis du er en stor fan slik jeg har. For da har du muligheten til å se dem opp igjen og igjen og igjen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse