Annonse

Filminfo og video

Danser Med Ulver

Danser Med Ulver

Karakter

5 
Tidlig nittitallet var Kevin Costner det store av de store og spydde ut en rekke kinosuksesser. Dette skulle selvfølgelig etter hvert bli annerledes etter hvert, men ikke før han har gitt ut filmer som Robin Hood: Tyvenes Prins og Danser Med Ulver, kanskje hans beste film noensinne.

Kevin Costner har selv regien hvor han spiller hovedrollen som nordstatssoldaten John Dunbar, en helt fra den amerikanske borgerkrigen. Han ber om å flyttes til en avsideliggende post. Der blir han etter hvert kjent med en Sioux-stamme, og blir kjent som "Danser Med Ulver".

Danser Med Ulver er kanskje en av de filmene jeg husker best fra tidlig nittitallet, og det er ingen tvil om at nå 15 år senere holder den like godt som den gjorde da. Historien er godt skrevet, og Costner har på en meget dyktig måte gitt en tolkning av historien som er verdt å følge med på.

Det beste med filmen er at Costner gir oss tid til å bli kjent med karakterene, han gir oss en mulighet til å få et innblikk i de forskjellige personenes liv, og gjør det mye lettere å sympatisere med dem og deres hverdag. Ingen blir fremstilt som helter, og ingen blir fremstilt som skurker, men man forstår valgene som blir tatt og hvorfor.

Bilde
Det beste med å få Danser Med Ulver på et format som bluray er at man virkelig får valuta for pengene når det gjelder høydefinisjon. Selv med en så "gammel" film som denne filmen er, har man klart å utnytte hd veldig bra. Costner har brukt mye flott landskapsfilming, og området er nesten en rollefigur i seg selv. Bildene er rene og vakre, og man merker ingen korning i hverken lyse eller mørke scener.

Ekstramateriale
Meget skuffende at det ikke er med noe ekstramateriale i denne utgivelsen. Ingen kommentarspor, ingen trailere, ingen dokumentarer.

Konklusjon
Danser Med Ulver er en film alle med en respektabel filmsamling burde ha, og nå som det er kommet en BR-versjon burde den gamle DVD-filmen byttes ut med denne. For selv om skuffelsen er stor over at det ikke er med noe ekstramateriale, er filmens nye utseende allikevel mer enn bra nok til at byttet er verdt pengene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse