Annonse
Oscarutdeling på NRK har som regel betydd et par timers sammendrag mange dager etter selve utdelingen.
 
Selve utdelingen, som varer mye lenger enn NRK ville ha oss til å tro, har blitt vist live i hele verden, og i Norden har vi her i Norge vært alene om å ikke ha livesending. Dette har irritert meg, og skal jeg tro alle tråder og blogger på nettet, mange med meg. Så flere år har jeg sendt en og annen mail til NRK med spørsmål om det blir noe av i år. Og alltid fått det samme svaret; Livesending blir for dyrt, ingen vil se på, det er for mye reklame...etc..

Men da NRK sendte Superbowl finalen direkte midt på natten, syns jeg disse unnskyldningene ble litt vel tynne. Så jeg har sendt flere mailer i år også, og til slutt fikk jeg det nedslående svaret at  ”Med forbehold om programendring, så er Oscar utdelingen programsatt 13.03.10 på NRK3.”

Altså nok et usselt sammendrag.

Men programendring ble det, og i går kunngjorde NRK at de sender Den 82. Oscarutdeling live søndag 7.mars!

Og når det første gang gjøres så skal det gjøres ordentlig!

Foto: NRK
NRK har hyret inn tidligere ”Filmplaneten” programleder Siril Heyerdahl, som skal geleide oss gjennom den lange natten. Sendingen begynner allerede 22.40 med en kort presentasjon av kveldens Oscar følge.

Dette etterfølges av en film. Tittel er i skrivende stund ikke fastsatt, men at det er en oscarvinner er vel meget sannsynlig (Det blir L.A. Confidential. Red.anm.). Etter filmen fortsetter sendingen i studio helt frem til livesendingen fra USA begynner ca kl. 02.00 natt til mandag.

I studio får Siril besøk av Dagbladets filmanmelder Vegard Larsen og NRK’s filmjournalist Anne Hoff. Det loves også flere kjente og ukjente gjester.

Selve utdelingen begynner ca 02.30 og sendingen varer frem til 06.00.
Så da er det bare å gjøre klar brus, snacks, nattmat og kanskje litt energidrikke, lene seg godt tilbake i godstolen og heie frem dine favoritter under The 82nd Annual Academy Awards live fra  Hollywoods Kodak Theatre på NRK søndag 7.mars kl 22.40!

>> Les mer på NRK.no
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse