Annonse

Filminfo og video

The Proposal

Hver jul må jeg ha med meg ”Love Actually” og jeg koser meg med søtladne supper med jevne mellomrom. Kanskje til tider litt mer enn samboeren gjør.

I så måte er ikke ”The Proposal” det dårligste tipset jeg kan gi til likesinnede. Enten du er på jakt etter en fornøyelig film, eller en ekte datefilm, gjør nok denne filmen seg helt greit!

Margaret Tate (Sandra Bullock) er en pest og en plage for alle sine medarbeidere på forlaget der hun jobber. Hun er beintøff, frekk og høy på pæra. Hennes overarbeidede assistent Andrew (Ryan Reynolds) må kanskje tåle mer av dette enn de andre.

Men når Margaret blir truet med å bli deportert til sitt hjemland Canada pga. av en liten papirfeil, er hun snartenkt og sier til folk at hun og Andrew er forlovet, og skal gifte seg. Andrew går med på dette i håp om en liten forfremmelse når alt styret er over.
Alt går etter Margarets plan helt til en overivrig tilsatt i immigrasjonsverket finner ut at han vil bevise at deres følelser for hverandre er falske. For å å overbevise ham går Margaret med på å feire 90-års dagen til Andrews bestemor. Hun finner ut litt for sent at dette skal skje i Alaska!

Margarets oppførsel passer svært dårlig inn hos hennes kommende svigerforeldre og de andre beboerne i den lille byen, og det er klart for forviklinger og humor.

Herlige Sandra Bullock stråler i rollen som Margaret Tate. En rolle hun faktisk nå nylig ble nominert til Golden Globe for.  Det har vært noen spennende måneder for Sandra i det siste. Nominert (og vunnet!) til Golden Globe, Oscar og alt innimellom for The Blind Side, nominert for The Proposal, og helt i andre enden av skalaen nominert til Razzie for verste skuespillerinne i All About Steve.
Men hun er storfavoritt til å ta Oscaren med seg hjem nå på søndag, så da ligger nok ikke Razzie nominasjonen og gnager nevneverdig i hjernen på henne.

Ryan Reynolds som spiller Margarets assistent Andrew Paxton har fått oss alle til å le i mange år helt siden vi så ham i ”Pizzagjengen” som Berg. Han er veldig dyktig på sin komiske timing, og en komedie med Mr. Reynolds er stort sett verdt å sjekke ut!

BILDE
Et flott 1080p bilde der ansikter, detaljer og dybde kommer klart frem. Med tanke på at filmen er så ny, kunne ting vært bedre, men dette er mer enn godkjent.

LYD
Dette er en romantisk komedie, så de store lydopplevelsene kan ikke forventes, men alt kommer tydelig frem. Dialogen er klar i front, og bakgrunnslyder som sirener, fuglekvitter etc.. kommer fint frem i bakhøyttalerne.

EKSTRAMATERIALE
-Audiokommentar med regissør Anne Fletcher og manusforfatter Peter Chiarelli
-Slettede scener med valgfri kommentar
-Alternativ slutt med valgfri kommentar
-Set Antics – Et annet navn for blooper reel egentlig

KONKLUSJON
En morsom, uhøytidelig romantisk komedie, med to filmstjerner som passer godt til hverandre og et mer enn godkjent bilde og lydspor gjør dette til en solid anbefaling for fans av genren.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse