Annonse
Det kommer frem i en landsomfattende brukerundersøkelse som Canal Digital har gjennomført hos 1500 av sine kunder.
 
- Under OL har vi fått nye bekreftelser på at det er i ferd med å etablere seg nye TV-vaner i de norske hjem. At halvparten av de med opptaksmuligheter på dekoderen benytter seg av dette betyr at stadig flere tidsforskyver tv-seeingen til når det passer dem selv best. Det er nok mange opptak som skal spilles av i ukene som nå kommer, sier Svein Erik Davidsen som er adm.dir i Canal Digital.
 
Nyheter ses direkte, underholdning tas opp
Av de som har benyttet seg av PVR-dekodere (Personal Video Recorder) og gjort opptak under OL oppgir hele 70 prosent at de har tatt opp andre ting enn sport. Hele 44 prosent har tatt opp underholdning, 38 prosent har tatt opp filmer, mens 18 prosent oppgir at de har tatt opp sport. Opptak av nyheter er nesten ikke-eksisterende, kun fire prosent oppgir at de har gjort dette under de olympiske lekene, viser ferske tall fra Canal Digital.
 
Av de som aktivt benytter seg av pvr-dekoder oppgir 78 prosent at de har gjort opptak av enkeltprogrammer, 41 prosent har gjort pause i programmer mens 34 prosent sier de har tatt opp serier.
 
Ønsker mer innhold i HD
Undersøkelsen viser også at tv-seerne som kan velge mellom standardiserte TV-kanaler og HD-kanaler i all tydelighet foretrekker sendinger i HD (High-Definition). 70 prosent har foretrukket å se OL-sendinger på NRK1 HD, mens under 30 prosent har foretrukket NRK1 i standardformat. Det er et svært høyt tall når vi vet at NRK1 HD ble lansert til Vancouver-OL. Den samme tendensen gjelder også Eurosport. Blant de som har kunnet velge, har nesten 10 ganger flere valgt å se Europsports HD-sendinger fremfor standardsendingene til sportskanalen.
 
Undersøkelsen knyttet til nordmenns seervaner under OL ble gjennomført ved bruk av Questback i perioden 26. til 28. februar. Samtlige 1500 spurte kunder hadde PVR-dekoder.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse