Annonse

Filminfo og video

Krig og Fred

Jeg må dessverre krype til korset og innrømme at jeg ikke har lest en av de mest kjente verkene som noen gang er produsert. Russeren Leo Tolstoj skrev sitt hovedverk. Krig og Fred er skrevet i perioden 1867 til 1869 og tar for seg Napoleons krig mot Russland. Vi følger noen russiske familier og hvordan de opplever krigen.

Serien (for dette er en serie delt i fire deler) baserer seg i hovedsak rundt Natasha Rostova (spilt av franske Clémence Poésy). Hun er ei ung grevinne, hvis far er litt for glad i å bruke litt mer penger enn hva de kan få råd til, moren er kun interessert i å gifte bort sine barn til de rikeste familier, og en bror som gjør alt han kan for å kjempe i krigen. Natasha har også forelsket seg i Andrej Bolkonsky, men blir motarbeidet fra hans familie.

Å gå inn i store detaljer på selve historien blir forsåvidt vanskelig, da boken på fire bind er kjent for å være utrolig tykke og kompliserte. Og å forvente en detaljert innspilling er også vanskelig å få til. Man kan velge å gå spesifikt inn på personene i historien, gå inn i det romantiske, eller et dypdykk i krigens terror. Det største problemet med denne innspillingen er at de har valgt å gå inn på litt av alle, og føler at man gjerne kunne fått enda litt mer bakgrunnsinformasjon om rollene.

Serien er et internasjonalt samarbeid mellom flere europeiske land, og har også samlet store, kjente skuespillere fra flere land. Rollene er meget godt besatt, og selv om veldig få av skuespillerne har engelsk som morspråk, er ikke dette noe problem for fremføringen. De klarer å engasjere seeren på en god måte.

Krig og Fred er spilt inn flere ganger, men dette er første gang filmen er lansert på engelsk. Dette gjør at serien er lettere å se for hvermannsen. Og for å være helt ærlig syntes jeg serien faktisk gjør seg veldig bra. Den er lett å se på, og historien er meget enkel å følge med på. Selv om man følger med et så stort antall med rollefigurer, mister man ikke oversikten.

Ønsker du den lettvinne måten å bli kjent med Krig og Fred, er denne serien en meget god begynnelse.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse