Annonse
At det blir produsert en film ut av en populær TV-serie er ikke første gang i vi ser, og det er jo liten tvil om at filmen henvender seg mer eller mindre til den folkegruppen som faktisk følger med på denne serien, nemlig jenter i alderen 5-15 år (sånn omtrentlig). Filmen gis ut med både norsk og engelsk tale, og gjør det derfor enkelt for alle å følge med hvis ønskelig.

Serien Magikerne på Waverly Place tar for seg familien Russo. De tre barna Alex, Justin og Max er alle magikere og benytter dette på hver sin måte. Alex er som tenåringsjenter flest, litt rotete og surrete og er mest opptatt av seg selv og det rundt henne, og er ikke redd for å bruke magi for å få det slik hun vil. Storebror Justin er den smarteste av barna, og passer på å vise dette så mye som mulig, spesielt mot Alex. Minstemann Max er fremdeles mest opptatt av at alt skal være lek og moro. Faren Jerry var tidligere magiker, men mistet sine krefter da han traff sin største kjærlighet, den umagiske Theresa.

I filmen har familien bestemt seg for å dra på ferietur, og turen går til de Karibiske øyer. Alex er ikke helt fornøyd med måten familien ønsker å feriere på (uten magi),og kommer med en trolldom som får uante resultater. I ren sinne mot moren ønsker hun rett og slett at foreldrene ikke møttes, og ønsket blir oppfylt. Nå må de tre barna prøve å få tak i drømmesteinen, den eneste magiske kraften som er sterk nok til å reversere løftet.

Når man, som jeg, har barn i Disneys målgruppe, så er det nesten umulig å ikke få med seg mange av disse seriene som surrer og går på skjermen. Og det verste er at man faktisk tar seg selv i å sitte og følge med, når man ikke har noe annet å gjøre. Grunnet dette var jeg ganske klar over hva det var jeg ville oppleve i filmen.

Og som de fleste andre Disney-filmer, følger denne Disney-oppskriften til punkt og prikke. Filmen går fra et vanlig liv, til et absolutt lavpunkt for deretter å ende opp mye bedre enn hva det noen gang har vært (jeg tror ikke jeg røper for mye av spenningen hvis jeg sier dette). Men det har virket for Disney i alle disse år, så hvorfor ikke nå også?

Og filmen er veldig enkel og grei å følge med på. Historien er så-som-så, men jeg vil tro den er spennende nok for målgruppen. Den såkalte skattejakten de er ute på, er et slags forsøk på å nå Indiana Jones-høyder (for barn), men blir ganske tamt i forhold. Filmen har noen morsomme scener, hvor jeg faktisk satt og humret selv, men for det meste var det nok en film uten særlig påvirkning.

Skuespillerne i filmen gjør en helt grei jobb, i roller jeg vil tro de begynner å bli ganske vant til. Selena Gomez (som spiller Alex) og Jake T. Austin (som spiller Justin) begynner å bli kjente fjes i Disney sine ungdomsprosjekter. Problemet med en slik film som dette er at de voksne faktisk har en litt tendens til å overdrive spillingen, mer enn hva barna gjør. Om dette er for å forsøke å komme på samme nivå som barna, vet jeg rett og slett ikke, men noen ganger ser det bare dumt ut.

Men Magikerne på Waverly Place - Filmen er en hetl grei underholdning, og jeg vil nesten tro at hvis du har datter i riktig alder, er dette en film de kommer til å sette veldig stor pris på. Er du av en litt eldre generasjon, og du fremdeles har lyst til å se en skattejakt film fra Disney, vil jeg nok heller anbefale National Treasure.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse