Annonse

Filminfo og video

The Mentalist - sesong 1

The Mentalist - sesong 1

Karakter

5 
Noen ganger dukker det opp en tv-serie som tar deg med storm, som overrasker og imponerer deg gang på gang. The Mentalist er nettopp en slik tv-serie, og mesteparten kan takkes hovedmannen Patrick Jane, mesterlig spilt av Simon Baker.

En mentalist blir i serien forklart som "en person som bruker mental bevissthet, hypnose og/eller innspill. En mester til å manipulere tanker og oppførsel." Dette er med andre ord en person som ikke er synsk, men som ved hjelp av forskjellige triks og knep, og kunnskap om kroppens oppførsel kan finne ut ting om deg.

Patrick Jane er en konsulent for CBI (California Bureau of Investigation) og bruker alle triks han kan for å løse sakene de blir satt på. Metodene er ikke alltid like populære hos hverken ofrene, gjerningsmennene eller politiet selv, men Jane klarer allikevel på en mesterlig måte å løse mange av sakene han kommer opp mot, med unntak av en stor sak hvor han selv er personlig involvert, nemlig Red John. Denne saken går som en rød tråd gjennom hele sesongen, og når man tror man er trygg dukker den opp igjen.

Vi blir i første sesong servert 23 episoder, hvor episodene selvfølgelig er av litt varierende grad, noe annet er jo egentlig ikke å forvente. Men de "dårligste" episodene er allikevel såpass bra, at man ikke klarer annet enn å storkose seg sammen med Jane og hans påfunn. Den aller beste må utvilsomt være episoden da de drar til Las Vegas, og Patrick Jane bruker sine egenskaper ikke bare til å løse saken, men også til litt gevinst.

Og som jeg nevnte i begynnelsen av denne anmeldelsen, så er det Simon Baker som skal ha mye av æren for at serien er så bra som den faktisk er. Hans måte å portrettere Patrick Jane på er helt fantastisk, og han er helt riktig nominert til både Emmy og Golden Globe for sin innsats. Men Baker får god støtte av sine medskuespillere, som alle bidrar med sine små særegenskaper som gjør at man får god sympati for alle de involverte i CBI.

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale The Mentalist til dere alle, for her er det noe dere kan kose dere med, uansett alder og kjønn. Du vil ikke bli skuffet!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse