Annonse

Filminfo og video

Die Hard & Die Hard 2

John McClane er en kjederøykende, sarkastisk og alkoholisert politimann.
Die Hard er hardtslående, brutal og blodig action.
Sånn var det i 1988, og sånn vil vi ha det.
Skuffelsen var derfor stor da det endelig kom en Die Hard 4, og man hadde tatt bort alt dette som gjorde McClane til den vi likte. DVD utgaven rettet opp litt av det, men det var liksom ikke Die Hard.

Men spoler vi tilbake til 1988 og 1990 var alt såre vel med helten vår. Eller, rettere sagt, alt var langt fra såre vel, og det er slik vi vil ha det.

I Die Hard kommer John McClane fra New York til Los Angeles for å forsøke å få til en julegjenforening med kona. Hun er i et juleselskap på arbeidsplassen sin, skyskraperen Nakatomi Plaza. Deres møte ender i en krangel, og Holly forlater John på badet for å gå og holde en tale.
Samtidig tar en gruppe terrorister ledet av Hans Gruber kontroll over bygningen, og tar alle gjestene, inkludert Holly som gissel. Terroristene vil stjele 640 millioner dollar i ihendehaverobligasjoner som er låst inn i et hvelv i bygningen. Men dessverre for terroristene, har John McClane kommet seg unna usett, og har ikke tenkt å gi opp uten kamp.

Die Hard 2: Die Harder når ikke helt opp på den første filmens nivå, men det er heller ikke langt unna.
Ett år har gått siden dramaet i Nakatomi Plaza utspant seg. Det er nok engang jul, og John McClane er på Dulles internasjonale flyplass for å hente kona som lander om en halvtime. Mistenkelig aktivitet leder John til å tro at noe er på ferde. Etter en skuddveksling i bagasjehallen går han til flyplasspolitiet for å advare dem, men ingen tror ham. Det skulle de gjort. Terrorister har overtatt styringen av landingslys og samband, og 15 fly, blant annet flyet John McClanes kone er på, må sirkle over flyplassen mens de venter på landingstillatelse. Flyene begynner å gå tom for drivstoff så John må handle hardt og raskt for å redde passasjerer og mannskap i luften.

Bilde
Begge filmene er nå 20 år gamle, men i 1080p ser Die Hard filmene fantastiske ut! Svart er virkelig svart og nærbilder klare og fine. Det blir ikke referansekvalitet, spesielt ikke på første filmen, men det holder i massevis. Det er rett og slett på tide å kaste dvd utgavene, og gå til anskaffelse av noen av tidenes beste actionfilmer på blu ray!

Lyd

Lyden er ekstremt viktig i disse filmene, og det er mye av den i begge! Helt fra flylyden i åpningen av den første filmen, eller ordene ”DIE” , ”HARD” og ”2” smeller sammen i oppfølgeren, vet man at dette blir bra! Alle høyttalere får ordentlig kjørt seg, og lyden høres definitivt ikke 20 år gammel ut.

Ekstramateriale
På Die Hard finner vi:
-Kommentarspor av regissør John McTiernan og Jackson DeGovia
-Personlig scenevalg – Velg enkelt og greit ut dine favorittscener og se dem når du vil.
-Nyhetsreportasjene fra filmen i grusom kvalitet
-Bildegalleri
-10 trailere og tv-spotter
-Trailere fra Die Hard 2: Die Harder, Live Free Or Die Hard og Alien vs. Predator

På Die Hard 2: Die Harder finner vi:
-Kommentarspor av regissør Renny Harlin
-Personlig scenevalg – Velg enkelt og greit ut dine favorittscener og se dem når du vil.
-4 slettede scener
-8 featurettes
-Trailere og tv-spotter
-Trailere fra Die Hard, Live Free Or Die Hard og Alien vs. Predator

Alle vet hva Die Hard går ut på, og om jeg hadde slaktet hele greia, hadde ikke det gjort noen forskjell. Men dette er så langt fra slakt jeg kan komme. To sinnsykt kule actionfilmer, 1080p bilde, mye snacks for oss som liker features....Yippi-ki-yay Motherfucker!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse