Annonse

Filminfo og video

Whatever Works

Whatever Works setter meg litt i ”meh” kategorien. Jeg kommer ikke til å løpe ut for å kjøpe alle hans tidligere filmer, men kommer jeg over dem, tror jeg nok jeg kommer til å sette meg ned for å se.

Boris Yellnikoff (Larry David, skaperen av Seinfeld og kjent fra Ingen grunn til begeistring) er en gretten gammel nyskilt gubbe, som har fått nok av livet. Men et halvhjertet selvmordsforsøk gjør han bare halt, og enda bitrere.

En dag treffer han Melodie (Evan Rachel Wood fra bl.a. Thirteen og The Wrestler), en ung naiv jente som har rømt hjemmefra. Boris lar henne bo hos seg til hun finner et annet sted å bo. Og etterhvert oppstår følelser hos dem begge og de gifter seg.

Ett år etter kommer moren (Patricia Clarkson) og faren (Ed Begley Jr.) til byen for å lete etter sin datter. Moren er veldig lite begeistret for datterens ektemann, og setter i gang med å finne en mer passende mann for henne.  Midt oppi dette finner både moren og faren seg etterhvert mer og mer til rette i storbyen.

Woody Allen er kjent for underfundige, skrullete komedier, og Whatever Works er intet unntak i så måte. Larry David snakker direkte til oss i begynnelsen, og stopper tidvis opp for å snakke litt til oss mens historien utfolder seg.

Larry David er (hvertfall om man skal tro på Ingen grunn til begeistring) egentlig bare seg selv gjennom hele filmen. Og han klarer seg utmerket som gretten og sarkastisk gammel gubbe. Evan Rachel Wood er herlig som en naiv og egentlig stokk dum Melodie.

Kanskje mest for Allen fans dette her, men også for fans av Larry David og underfundig humor.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse