Annonse

Filminfo og video

Surrogates

Bruce Willis er som oftest best i Bruce Willis-type-filmer. Overraskende nok! Surrogates vil jeg ikke si er helt i den kategorien, men heller ikke særlig langt unna.

Surrogates er satt til en ikke så altfor nær fremtid, hvor teknologien mer eller mindre har overtatt verden. Robot-teknologien har kommet så langt at folk nå lenger ikke behøver å gå ut døren, i stedet sender de ut stedfortredere, såkalte surrogates, som de styrer fra en maskin på sitt eget rom. Disse stedfortrederne kan se ut akkurat som du vil, og gjør som du vil. Kriminaliteten har gått ned til det minimale, men fremdeles er det en gruppe som gjør det de kan for å stoppe denne utviklingen.

Men da FBI-agenten Tom Greer (Willis) oppdager et dødsfall hvor både stedfortrederen og personen som styrer denne er blitt drept, begynner jakten på et våpen de aldri tidligere har møtt.

Jeg har skjønt at det er mange som har kommet med krass kritikk mot Surrogates, og jeg kan se hvor de kommer fra. Men jeg klarer allikevel ikke å være helt enig i alt de sier. For meg var faktisk filmen ganske så underholdende, og den viser et veldig godt innsikt i hvordan menneskeheten i det siste har blitt så altfor avhengig av teknologi.

Regissør Jonathan Mostow bruker all den teknologien han kan for å frembringe det budskapet filmen søker etter, og gjør dette på en god måte. Filmen oser ikke av visuelle effekter som ødelegger alt, og heller ikke dølle produktreklamering som f.eks. Minority Report gjorde.

Skal man sette Surrogates i en bås sammen med andre filmer er det lett å si at dette er en type Die Hard møter I, Robot, men den når dessverre ikke opp til noen av dem. Surrogates er en helt grei film å se på hvis man ikke har noe annet å gjøre, men man behøver ikke å løpe ned døra for å få tak i en kopi av den.

Lyd og bilde
I en film med så mye visuelle effekter er det ikke vanskelig å skjønne at det også blir engasjert mye i kvaliteten på bilde også. Og dette merker man også under visningen av filmen, bilde og farge er klare.

Lyden er å få i True-HD 5.1, og bruker alle kanaler godt gjennom de delene av filmen som krever dette, da spesielt scener med mye eksplosjoner og skyting. Dialogene kommer også godt gjennom uten særlige forstyrrelser.

Ekstramateriale
Surrogates er ikke filmen å satse på hvis du er en ihuga fan av ekstramateriale. Et kommentarspor av Mostow, noen få slettede scener og to ganske så kjedelige dokumentarer om at hva som skjer i Surrogates virkelig kan skje.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse