Annonse

Filminfo og video

Fragments

Fragments handler om en gruppe fremmede som alle er vitne til en skyteepisode på en restaurant i Los Angeles. Flere mennesker blir drept og skadet, og de overlevende blir stående igjen rystet. I løpet av filmen følger vi de pårørte, og hvordan de håndterer det de var vitne til. Mens noen nekter å snakke, og andre gjenopptar gambling, snur noen seg til Gud. Men sannheten må fram for at de alle skal kunne komme seg over det, og hva skjer da når sannheten er en helt annen enn den først later til å være? Hva skjer når noen helst vil at sannheten skal forbli skjult?

Fragments er ikke den vanlige filmen. Den kaster deg rett uti skyteepisoden på spisestedet, og det hele foregår som flashbacks. Etter hvert som vi følger de forskjellige karakterene og hvordan de mestrer hendelsen de var vitne til, får vi litt etter litt forklaring på hva det var som egentlig skjedde, og på denne måten blir vi kjent med de involverte. Etter hvert som historien utfolder seg, får vi også vite at den historien som først ble fortalt, og som vi først trodde var rett, ikke stemmer — og alt blir snudd på hodet.


Mens en vanlig film vil ha et klimaks som ender med skyteepisoden, noe som bygger opp til skytingen, eller hvordan karakterene blir helt bra igjen, er klimakset til Fragments når hele historien blir avdekket, og de involverte når hvert sitt bunnpunkt. Før dette har de slitt med det som har skjedd på hver sin måte, men ved klimakset, slår den fulle innvirkningen av hendelsen dem. Fragments tar altså ikke opp hva som skjer med karakterene når de prøver å stable seg på beina igjen etter episoden, men det som skjer med dem fram til de har muligheten til å klare dette.

Filmen går under sjangeren drama/thriller/crime, men personlig føler jeg at den heller hører hjemme under psykologisk. Om en har støtt på problemer, vil en kunne kjenne seg igjen i flere av trekkene ved karakterene i Fragments, og det er mulig å skjønne hvorfor og hvordan de oppfører seg som de gjør. Reaksjonene deres går på det psykiske planet, og det er dette filmen handler om og tar opp. Den er realistisk og godt gjennomført, med gode skuespillere. Etter å ha sett Fragments er det vanskelig å ikke bli sittende og tenke på det man nettopp har sett, på karakterene og hvordan de klarte seg, eller hvordan man selv ville reagert om man hadde havnet i deres situasjon.


Om du leter etter en actionfylt film, er ikke Fragments filmen for deg. Til tross for at hele handlingen dreier seg om en skyteepisode, er det en dypere film enn som så. Den er svært sterk, og rørende, og etterlater seeren med en følelse av både håpløshet og håp. Den er ikke ment for å være underholdende, men for å gi et budskap. Filmen forteller om hvordan én hendelse kan binde så mange mennesker sammen, og hvordan vår framtid kan forandres på kun ett øyeblikk. Fragments er en meningsfylt film som jeg anbefaler alle å se.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse