Annonse

Filminfo og video

En ganske snill mann

Los Angeles-baserte Strand Releasing har distribuert flere skandinaviske filmer i USA, så som svenske Fucking Åmål og danske En soap. Selskapet lanserte også den Gullpalmevinneren Den andre siden av tysk-tyrkiske Fatih Akin på det amerikanske markedet.
 
Premiere i New York og Los Angeles
Strand Releasing planlegger premiere for EN ganske SNILL MANN i New York og Los Angeles til høsten, samt i minst tre andre amerikanske byer.

– Vi er superfornøyde med at EN ganske SNILL MANN får USA-distribusjon gjennom Strand Releasing, sier produsentene Finn Gjerdrum og Sten Kvae i Paradox. – Strand er kjent for å velge kvalitetsfilm med kommersielt potensial og satser stort på få filmer fremfor litt på mange. At de velger å gi EN ganske SNILL MANN premiere i Los Angeles og New York og planlegger å bruke 1 million på å markedsføre filmen i USA lover godt for filmens videre fremtid internasjonalt.

Flere spennende festivaler ligger rundt det planlagte lanseringspunktet: – Vi hadde stor suksess på Hamptons i New York med deUSYNLIGE som vant pris som festivalens beste film i 2008, og Telluride i Colorado, en festival Hans Petter Moland har vært representert på tidligere, sier Gjerdrum og Kvae og påpeker at avtalen med Strand åpner et svært viktig marked for en film som EN ganske SNILL MANN: – Bent Hamers filmer sees av langt flere i USA enn i Norge. At et selskap som Strand velger å satse på EN ganske SNILL MANN gjør oss trygge på at et amerikanske publikum vil legge merke til filmen når den kommer på kino i USA.

OM FILMEN
Ulrik er en ganske snill mann. Han har drept noen mennesker, lemlestet litt. Når man jobber som kriminell er det en del av jobben - som å sitte i fengsel.
 
Nå er Ulrik ute igjen. Motvillig. På utsiden venter Jensen, en kjeltring av den gamle skolen. Han tar vare på folka sine og er opptatt av orden i regnskapet. At Ulrik gjør opp sitt regnskap og dreper fyren som tysta på ham, er viktig for sjefen.
 
Ulrik er en ganske snill mann. Han har ingen ønsker og stiller ingen krav. Ikke tenker han stort over hva han gjør heller. Han bare gjør det. Får han mat og en seng, gir han folk det de vil ha fra ham.
Enten det er litt kjærlighet eller et drap. Så oppsøker han sønnen sin, som har blitt en voksen mann siden sist. En bra mann - med utdanning, samboer og framtid. Sønnen har en far som er morder. Det synes ikke samboeren noe om. Familien hennes driver ikke med sånt. De driver med planteskole, og så har de noen prinsipper.
 
Ulrik er en ganske snill mann - men hvor snill kan han bli?
 
Stellan Skarsgård har hovedrollen som ”Ulrik” og med seg på laget har han et opplagt norsk stjernelag: Bjørn Floberg, Gard B. Eidsvold, Bjørn Sundquist, Jannike Kruse, Kjersti Holmen, Jan Gunnar Røise, Aksel Hennie, Henrik Mestad, Jorunn Kjellsby, Jon Øigarden, Julia Bache-Wiig og Anders Baasmo Christiansen.
Hans Petter Moland har regien. Manus er av Kim Fupz Aakeson.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse