Annonse

Filminfo og video

Whiteout


Velkommen til Antarktis! Med -55 kalde, dødelige stormer og snø så langt øyet kan se er Antarktis det mest øde stedet på denne jord. Ved andre ord er det et helt perfekt arbeidssted for U.S. Marshall Carrie Stetko som de to siste årene har isolert seg selv fra verdenen etter at hun ble forrådt av sin tidligere partner og nesten mistet livet som en følge av dette sviket. Men når hun og alle andre står foran hjemreisen begynner det å dukke opp døde kropper rundt om på basen. Med ekstremt lite tid før basen går i lock down for de neste seks månedene og med et dødelig klima rundt seg må Stetko være med på en livsfarlig katt og mus lek hvor drapsmannen har ingen planer over hodet om å la noen overleve.


Husker du starten av 2000tallet? Tiden hvor regissør Dominic Sena var konge bak kameraet med de knallgode actionfilmene Gone In Sixty Seconds og Swordfish? Mannen var plutselig for en av eliten med actionregissører å regne og alle ventet spent på hva mer han hadde opp i ermet. Med Whiteout er det iallefall ingen som skal påstå at han ikke prøver der han benytter seg av et altfor lite hemmelighetsfullt manus av John og Erich Hoeber hvor ledetrådene er såpass åpenbare at selv en ape kunne ha pekt ut løsningen nesten en time før slutten samtidig som Whiteout må ha en av tidenes mest misvisende trailere som vitner sterkt om en grøsser/thriller med et overnaturlig preg.

Selve spenningen i historien blir dermed som tatt av en snøstorm og vi står tilbake med en ambisiøs thriller hvor en desperat regissør prøver for harde livet å skremme vettet av oss med skremmende naturkrefter og mystiske mordere men fremfor å skape noe skikkelig horribelt ut av dette er de actionfylte scenene for en mangelvare å regne der Scena tar seg (altfor) god tid til å la skuespillerne sine snakke rundt et plott få vil finne spennende. Da hjelper det lite med korte flashbacks for å avsløre mer om fortiden til vår heltinne når den fremstår som bortimot urelevant i forhold til filmens main story.

Lite hjelper det at vår heltinne blir gestaltet av den talentfulle Kate Beckinsale (Vacancy) som desperat prøver å tilføre rollefiguren sin dybde uten at dette finnes i manuset og like lite hjelper det at hennes medskuespillere som Gabriel Macht (The Spirit), Tom Skerritt (Dr Jekyll and Mr Hyde) og Columbus Short (Armored) vimser rundt som tre uinspirerte høner som bare venter på å bli slaktet.


Whiteout er en av de få filmene som har en ekstremt lovende trailer, en i utgangspunktet drit-spennende historie, en meget dyktig hovedrolleinnehaver og en kjent regissør som attpåtil makter å bomme sterkt på det meste den prøver på. Fra å by på en helt annen historie enn hva markedsføringa legger opp til, til å holde seg til en flat historie med lite dybde og få actionscener, og helt frem til den byr på en slutt du aner komme ca 15min ut i filmen. Whiteout er dermed en perfekt slacke-film du ser med partneren i armkroken dagen derpå mens de små grå er på ferie og ernæringsbehovet dekkes av junk food, ostepop og brus.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse