Annonse

Filminfo og video

The Informant!

Mark Whitacre jobber for firmaet Archer Daniels Midland da han oppdager et oppløp til en gigantisk svindel fra selskapet. Whitacre melder seg frivillig som informant til FBI og bruker alle midler han har sett på TV og film for å jobbe som en ordentlig spion. Men FBI får fort problemer da de innser at Whitacre ikke er så skinnhellig som han først legger opp til, og i stedet benytter muligheten til å tjene litt selv på skandalen.

Jeg må aller først begynne med å si at jeg var veldig overrasket etter å ha sett denne filmen. Inntrykket jeg fikk da jeg så traileren var ganske annerledes enn da filmen var ferdig. Jeg så for meg mer en komedie med noen tullete forsøk på å være en helproff spion, foretatt av en amatør som ikke helt vet hva han skal gjøre. Men slik var det ikke.

Men etter å ha kommet over denne lille "skuffelsen", innser jeg at filmen faktisk er en ordentlig god film, med mye god underholdning allikevel. Soderberg benytter de midlene han er ekspert på under filmatisering, og jeg mimrer tilbake til filmer som Utenfor Rekkevidde og Oceans Eleven som begge er et godt eksempel på hva han kan produsere. Med The Informant! fortsetter den gode trenden, og filmen følger rolig og enkelt linjen den har satt seg gjennom hele filmen og leverer et godt resultat.

Det er heller ikke vanskelig å skjønne at Matt Damon er et av de gjeveste navnene i Hollywood om dagen. Han viser at han takler de fleste roller, fra hardbarket action i Bourne-filmene og den siste Green Zone, til mer rolige og humoristiske tolkinger som her i The Informant! Og filmen tilhører rett og slett Damon gjennom hele seriens. Hans uttrykk og væremåte er til tider nettopp slik jeg hadde foresett meg filmen, men han klarer også gå gjøre karakteren mer seriøs og troverdig.

Historiemessig er filmen fantastisk bra, og kanskje noe av det beste med hele filmen. Og når man tenker seg til at den faktisk er basert på en sann historie, kan man begynne å lure på hva folk kan få seg til å gjøre. Jeg vil tro historien er Hollywoodisert en del for å passe til filmformatet, men det gjør ingen ting.

Bilde
Filmen kommer i 1080p med en ratio på 1.78:1. Soderbergh er flink til å bruke kamera og farger til å fortelle en liten historie i seg selv, og The Informant! er ingen unntak. Fargene er som oftest litt gråe, noe som kan føre til at filmen til tider kan se ut som et dårlig bluray-produkt. Men det er ikke umulig at dette faktisk er regissørens ønske.

Lyd
Her snakker vi en dramatisk film, og ikke en eneste gang blir et skudd avfyrt eller det kommer ikke noen eksplosjoner av noe slag. Allikevel blir alle fem elementer i anlegget flittig brukt under store deler av filmen. Samtalene kommer rent ut av senterhøyttaleren, mens bakgrunnslyder ofte er å høre i spesielt bakhøyttalerne.

Ekstramateriale
Det er skuffende lite ekstramateriale på denne disken. Kun et kommentarspor med regissør Stephen Soderbergh og manusforfatter Scott Z. Burns

Konklusjon
Jeg har ingen problemer med å anbefale The informant! til noen. Filmen er lett og underholdende og krever ikke mye av deg som titter. Soderberghs kontroll på kameraføringen gjør også sitt til at filmen er så bra som den er.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse